Сделката е абсолютно ясна - Англия и САЩ купуват оръжие

...
Сделката е абсолютно ясна - Англия и САЩ купуват оръжие
Коментари Харесай

Асен Василев: Ще спретнем още едно дело на Борисов! - Политика

" Сделката е безусловно ясна - Англия и Съединени американски щати купуват оръжие с краен адресат Полша. Няма по какъв начин Корнелия Нинова да е държана в незнание, тъй като всички покупко-продажби минаваха с неин автограф и с автограф на министъра на защитата ". Това съобщи пред съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев по отношение на следствието на немския вестник " Ди Велт ", съгласно което България скрито е покрила една трета от потребностите от оръжия и 40% от дизел на украинската войска през предходната година.

По думите на Василев не е правилно изказванието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че от продажбата на българско оръжие за Украйна медиатори са спечелили 800 млн. лв.. Бившият финансов министър съобщи още, че Борисов ще " има опция да отбрани това си изказване в съда ":

" Ще му спретнем още едно дело, да си се отбрани и в случай че в действителност има комисионни, да го потвърди. Няма по какъв начин да има комисионни в случай, че контрагентът е Пентагонът. Това, което се случи, е, че българската оръжейна индустрия работи на макс и съумя в действителност да помогне на Украйна по метод, по който нито едно подаяние не може да го направи, тъй като българската страна не е в положение да даде подаяние от 2 или 3 милиарда евро на която и да е друга страна, нито е обикновено. Това са средства, които са влезнали в българската оръжейна промишленост и са отишли за заплати и за работа на тези фабрики ", сподели Асен Василев.

Той беше безапелационен, че няма договорка, която да не мине през всички нужни нива в страната: " Всичко минава през Междуведомствената комисия, там са показани всички служби. С два подписа се вземат решенията - на министъра на защитата и на министъра на стопанската система ".

Условието да не се изпраща оръжие непосредствено за Украйна е изпълнено и това доста понижава риска за България, акцентира някогашният вицепремиер и посочи: " Обемът а доставките е доста по-голям, когато става през тези стратегии, които Съединени американски щати и Англия направиха за закупуване на оръжие, тъй като не можеш да направиш подаяние в такива размери ".

Василев разяснява замисленото предизборно обединяване на Политическа партия с Демократична България: " Социологията демонстрира, че към този момент и обществото е стигнало до такава степен, че в случай че не се обединят освен Политическа партия и Демократична България, а става въпрос за всички организации, които се борят дори и на локално равнище против проблеми в страната и имат идея, това може да активизира имунната система на обществото ".

По думите му към този момент се обрисуват две групи от партии - едните споделят, че не могат по-добре, а другите желаят да е по-добре: " Гражданите ще би трябвало да решат кое от тези две неща желаят да се случи в страната ".

Василев призна, че държавното управление " Петков " носи виновност за наказателната процедура, която Европейска комисия стартира към страната ни поради отстъпката от 25 стотинки при покупка на горива от бензиностанциите: " Проблемът е, че не е за всички европейски жители, а единствено за български консуматори. Да, носим виновност за това. Хубавото е, че няма да има финансови последици за страната, защото мярката е спряна. Във Франция и в Гърция има същите процедури ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР