Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и

...
Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и
Коментари Харесай

Schneider Electric осигурява устойчиво бъдеще на центровете за данни

Schneider Electric, водачът в цифровата промяна на енергийното ръководство и автоматизацията и най-устойчивата корпорация в света за 2021 година съгласно класацията на Corporate Knights, разгласява цялостна нова рамка за екологично устойчиви центрове за данни. Първата в бранша рамка предлага пет области на влияние върху околната среда и съдържа основни индикатори за операторите на центрове за данни на разнообразни стадии от техния прогрес към резистентност, оповестяват от компанията.

Като употребяват рамката, операторите могат да понижат въздействието, което центровете за данни оказват върху околната среда. Центровете за данни са гръбнакът на днешния дигитален свят. Също по този начин те създават до 2% от международните въглеродни излъчвания, което се равнява на излъчванията на самолетните компании.

"Отчитането на екологичната резистентност е във фокуса на вниманието на доста оператори на центрове за данни. Въпреки това в бранша липсва типов метод за премерване и отчитане на въздействието върху околната среда. Schneider Electric създаде цялостна рамка със стандартизирани индикатори, която да ориентира операторите и бранша като цяло. Нашето желание с тази рамка е да подобрим сравнителния разбор и напредъка към екологична резистентност, с цел да опазим естествените запаси за бъдещите генерации “, Панкаж Шарма, изпълнителен вицепрезидент на подразделението Secure Power на Schneider Electric.

„ Секторът на центровете за данни е постигнал забележителен прогрес в повишението на енергийната успеваемост, само че с повишаването на търсенето на цифрови услуги той би трябвало да продължи да се ангажира с дълготрайни начинания за резистентност ", показва Роб Брадърс, вицепрезидент на програмата за центрове за данни и услуги за поддръжка в IDC.

„ И защото няма по какъв начин да въздействате върху това, което не мерите, фирмите би трябвало да формулират ясни и поредни индикатори, по които регистрират освен ефикасните технологии, само че и потреблението (или възможното унищожаване) на естествени запаси като вода, земя и биоразнообразие ", добавя той.

Нарастващият напън от страна на вложители, регулаторни органи, акционери, клиенти и чиновници също подтиква нуждата от усъвършенствано отчитане на въздействието върху околната среда при активността на центровете за данни. Много оператори на центрове за данни обаче не разполагат с опит в региона на устойчивото развиване и са изправени пред нелеката задача да дефинират какви индикатори да наблюдават и какви тактики да ползват.

Рамката на Schneider Electric е създадена от неговия Изследователски център за енергийно ръководство, който употребява опита на специалисти по ESG, консултанти по резистентност, учени от центрове за данни и архитекти на решения за центрове за данни, с цел да отстрани компромисите при измерването и отчитането. Изследователският център за енергийно ръководство е основан през 2002 година и е създал повече от 200 неутрални от позиция на доставчиците бели книги и принадлежности, които са разполагаем на бранша гратис.

Метриките за резистентност на центровете за данни задвижват тактиката за резистентност

Проследяването и отчитането на стандартизирани индикатори за резистентност спомага за възстановяване на координиране на вътрешния екип и покачва прозрачността за външните заинтригувани страни, в това число клиентите и регулаторните органи. Прилагането на тази рамка също по този начин разрешава на операторите на центрове за данни:

- да отстранен компликациите при избора на значими индикатори за проследяване;
- да подобрят връзката и съгласуването с вътрешните екипи във връзка с задачите за
устойчивост;
- да работят въз основа на данните, с цел да подобрят интервенциите си;
- да осведомяват постоянно и поредно външните заинтригувани страни (инвеститори, регулаторни органи, евентуални чиновници и др.);
- да открият обединен стандарт при сравнителния разбор с сътрудници от сектора по целия свят;

Schneider Electric работи с водещи софтуерни компании и снабдители на колокация за планиране, създаване, употреба и поддръжка на уреди. Компанията е единственият цифров сътрудник, който предлага решения за енергийните, сградните, IT и устойчивите аспекти на бизнеса.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР