Считаният за сигурен нов договор на футболната легенда Лионел Меси

...
Считаният за сигурен нов договор на футболната легенда Лионел Меси
Коментари Харесай

Меси напусна Барселона - slava.bg

Считаният за сигурен нов контракт на футболната легенда Лионел Меси с "Барселона " няма да бъде подписан, написа Сега. От клуба оповестиха, че има непреодолими спънки за съглашението. При това състояние шесткратният победител в анкетата за "Златната топка " и един от най-великите футболисти в цялата история се трансформира в свободен сътрудник.

"Въпреки постигнатото съглашение сред "Барселона " и Лео Меси и с ясната настройка от двете страни да бъде подписан нов контракт през днешния ден, той не може да бъде финализиран заради стопански и структурни спънки (регламента на Ла Лига). Изправен пред тази обстановка, Лионел Меси няма да продължи да играе за "Барселона ". И двете страни показват надълбоко страдание, че желанията както на играча, по този начин и на клуба не могат да бъдат изпълнени. "Барселона " желае да благодари с цялото си сърце на приноса на футболиста и му пожелава най-хубавото в персоналния и професионалния живот ", се показва в публично изказване от клуба.

Големият проблем при договорката, в която бе контрактуван нов 5-годишен контракт с Меси, бе ограничаването за общия бюджет за заплати за един клуб. В момента "Барселона " не може да влезе в тези рамки, макар че аржентинецът се бе съгласил на 50% понижение на възнаграждението му.

Все още не е ясно къде ще продължи кариерата си 34-годишният футболист. Силен интерес още от предишното лято към него имаше от "Пари Сен Жермен " и най-много от "Манчестър Сити ", където управител е Хосеп Гуардиола, който към този момент работи с Меси в "Барса " от 2008 до 2012 година

Лионел Меси досега е играл професионален футбол само за "Барселона ". С екипа на каталунския отбор той завоюва 10 трофеи на Испания, 7 купи на Краля на Испания, 7 суперкупи на страната, 4 пъти Шампионската лига, 3 Суперкупи на Европа и 3 трофея от международното клубно състезание....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР