Считаният за нов щам Делтакрон може да е възникнал в

...
Считаният за нов щам Делтакрон може да е възникнал в
Коментари Харесай

СЗО: "Делтакрон" може да се окаже замърсена проба на Омикрон

Считаният за нов вариант " Делтакрон " може да е зародил вследствие на замърсяване на тестът по време на секвенирането и не е композиция от двата разновидността на вируса - Делта и Омикрон. Това заяви Мария ван Керхове, началник на техническия екип в Отдела за незабавни болести на Световната здравна организация (СЗО), осведоми БГНЕС. Тя прикани да не се употребява понятието " Делтакрон ".

Наскоро стана ясно, че група учени от Факултета по биологични науки на Кипърския университет са разкрили нов вариант на ковид. Това заяви професор Леонтиос Кострикис пред Cyprus Times. Мутацията бе наречена " Делтакрон ", защото се считаше за хибриден вид на вариантите Делта и Омикрон.

Говорителят на СЗО прикани да не се употребява и понятието " флурон ", което значи едновременното заболяване от грип и Ковид.

„ Тези думи допускат композиция от вируси/варианти, само че действително няма такова нещо. " Делтакрон " евентуално е замърсяване на тестът при секвенирането “, написа ван Керхове в Twitter.

По-рано министърът на опазването на здравето на Кипър Михалис Хаджипанделас сподели, че " Делтакрон " не провокира безпокойствие у управляващите, защото съставлява композиция от две разновидности, които към този момент циркулират в страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР