Сбогуваме се с бранда Райфайзенбанк България. След като официално дъщерното

...
Сбогуваме се с бранда Райфайзенбанк България. След като официално дъщерното
Коментари Харесай

Ауфвидерзен, Райфайзенбанк, добре дошла, КБС банк!

Сбогуваме се с марката Райфайзенбанк България. След като публично дъщерното сдружение у нас на австрийската банка стана благосъстоятелност на белгийската КВС Group, името й се сменя на КБС Банк. Това заяви Петър Андронов, председател на Надзорния съвет на ОББ, член на Управителния съвет на КВС Груп и основен изпълнителен шеф на бизнес направление „ Международни пазари ”. Очаква се към десетина дни на клоновете на Райфайзенбанк да има и двата марката. Сливането на ОББ, която също е благосъстоятелност на белгийската група и КБС Банк  ще продължи към година, като в последна сметка те ще се обединят под марката ОББ, който е по-разпознаваем у нас. 

Клиентите на Райфайзенбанк да не се тормозят, нищо не се трансформира за тях, изискванията в КБС банк остават същите, увери Питър Рубен, основен изпълнителен шеф на ОББ. И посочи, че в случай че се наложат някакви промени, клиентите ще бъдат осведомени авансово.

Стратегията на КБС банк България ще бъде същата като на групата KBC. Банково-застрахователният модел, който е водещ за белгийската група, става основен и в България. 

7 месеца е лишила процедурата по приемане на всички разрешителни по договорката между KBC и " Райфайзен банк интернешънъл ", която завърши на 7 юли 2022 година Тя бе оповестена на 15 ноември 2021 година и е  за придобиването на 100% от акциите на българското поделение на " Райфайзенбанк банк интернешънъл ".

Сделката включва също по този начин и 100% от дъщерните сдружения на " Райфайзенбанк България ": " Райфайзен Лизинг България " и " Райфайзен Асет мениджмънт България ", " Райфайзен Застрахователен брокер " и " Райфайзен Сървис ".

Общата сума на придобиването е 1 009 000 000 евро в брой, прецизираха от белгийската банка KBC, която от години е притежател и на Обединена българска банка (ОББ).

 Очаквайте подробности
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР