Сблъсъци са възникнали днес край Европейския парламент в Брюксел между

...
Сблъсъци са възникнали днес край Европейския парламент в Брюксел между
Коментари Харесай

Сблъсъци между турци и кюрди в Брюксел

Сблъсъци са зародили през днешния ден край Европейския парламент в Брюксел сред турци и кюрди, оповестиха локални медии. Демонстрацията е била позволена и свикана от представители на кюрдската общественост в Белгия, които са протестирали против нахлуване против тях от страна на турската общественост нощес в град в покрайнините на Лиеж.

Кадри от мястото на днешния случай демонстрират, че ненадейно участници в събитието са показали експанзия и е последвало всеобщо сборичкване, в което са се присъединили даже хора с жълти жилетки с надписи " Охрана ". Полицаи са пробвали да предотвратят разрастването на случая и са употребявали сълзотворен газ. Записите демонстрират леко потърпевши служители на реда и протестиращи. В проявата са взели участие към 200 души.
 
PKK destekçileri, bürükselde çevreye saldırarak çöp kutularını devirdi..
— Daily Türkist (@dailyturkist_)

Поводът за днешния случай е снощното нахлуване , което съгласно кюрдите е осъществено от турски крайни националисти, свързани с организацията " Сивите вълци ". Кюрдите упрекват за случая турския президент Реджеп Ердоган и са свикали днешната демонстрация пред Екологичен потенциал, с цел да се разгласят против " пасивността на Европейски Съюз " във връзка с турския държавен глава. Според тях нощес те са били нападнати от стотина турци поради това, че в колите им е имало кюрдски флагове.

В началото на месеца белгийският министър председател Александер де Кро си навлече рецензиите на Турция , откакто изрази почитание към мюсюлманите в страната и се причисли към обичайна вечеря Ифтар в Антверпен. Медиите прецизираха, че вечерята е била по покана на Гюленисткото придвижване в Белгия и това е станало мотив турското външно министерство да привика белгийския дипломат в Анкара. От кабинета на белгийския министър председател бе пояснено, че Де Кро не е взел участие във вечерята с политическа цел.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР