Сблъсъци по време на протест в британския град Бристол срещу

...
Сблъсъци по време на протест в британския град Бристол срещу
Коментари Харесай

Безредици в Бристол срещу по-големите полицейски правомощия

Сблъсъци по време на митинг в английския град Бристол против законопроект, който ще усили пълномощията на органите на реда да лимитират бъдещи демонстрации.

Протестиращите са хвърляли фойерверки против служители на реда, запалили са полицейски коли и са ранили съществено двама чиновници на реда.
Снимка: Ройтерс Снимка: Ройтерс Снимка: Ройтерс Снимка: Ройтерс Снимка: Ройтерс Снимка: Ройтерс Снимка: Ройтерс Снимка: Ройтерс Снимка: Ройтерс Снимка: Ройтерс
Ескалация на напрежението - роман на свидетел

Около 1000 стачкуващи се събират в центъра на Бристол макар предизвестието на полицията и възбраната за сходни прояви в изискванията на локдаун.

С настъпването на нощта обаче почналият относително спокойно митинг прераства в принуждение. Протестиращите обкръжават полицейски сектор, изписват с графити постройката, чупят стъкла и хвърлят бомбички по кордона от чиновниците на реда, които заобикалят физическа интервенция до последния миг.

Снимка: Ройтерс

Много от стачкуващите са били с маски на лицата и са носили плакати с надписи: " Не на английската полицейска страна " и " Свободата на митинг е в основата на демокрацията ".

Председателят на Федерацията на служителите на реда в Ейвън и Съмърсет Анди Родик назова нападателите на служителите на реда “тълпа от животни “. Той добави, че това е невиждано принуждение и осведоми, че към момента няма сведения дали са осъществени арести.

Според министъра на вътрешните работи Прити Пател случилото се е Бристол е „ неприемливо”.

Всички, виновни за конфликтите в града, ще бъдат подведени под отговорност, обявиха от локалното полицейско ръководство.

Кметът на Бристол Марвин Рийс сподели, че схваща недоволството към законопроекта, само че разбиването на здания в центъра, вандалските прояви и нападането над служители на реда няма да понижи вероятността той да бъде утвърдено в Народното събрание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР