Сблъсък между управляващите и опозицията в парламента за закриването на

...
Сблъсък между управляващите и опозицията в парламента за закриването на
Коментари Харесай

Сблъсък за спецсъда: Ожесточени дебати между управляващи и опозиция


Сблъсък сред ръководещите и опозицията в Народното събрание за закриването на профилираното правораздаване. Това беше първа точка в дневния ред на депутатите. Според ръководещите те са непотребни и лишени от доверие.

" Тези органи бяха основани с положителни планове, само че се трансфораха в политически наказателен уред. Не може да се употребяват за политически напън ", означи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

Според Петър Кьосев от " Продължаваме промяната " е трябвало да проверяват закононарушения по високите етажи. " Къде са присъдите и следствията? ", попита той.

ГЕРБ отвърнаха, че с измененията в закона, промяна на процедура няма. " Не оферирате нищо ново. Прехвърляте каузи от един съд в различен съд ", означи Дани Каназирева.

Партньорите в обединението поддържаха закриването на съда. Андрей Михайлов Има Такъв Народ уточни, че бил порочно заченат и не могъл да роди верен резултат.

А още в първите минути на съвещанието ГЕРБ изиска министър председателят да пристигна и да дава отговор за задържането на Бойко Борисов.

" За ГЕРБ занапред нататък Кирил Петков не е министър председател. Търпението ни свърши. Не бъдете негови заложници - спрете го ", прикани Радомир Чолаков.

Залата отхвърли настояването.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР