Създаването на супер-войници чрез генна модификация било цел на китайските

...
Създаването на супер-войници чрез генна модификация било цел на китайските
Коментари Харесай

САЩ подозират Китай, че създава генно-модифицирани бойци


Създаването на супер-войници посредством генна трансформация било цел на китайските военни учени
(снимка: CC0 Public Domain)

Китай е провел тествания с хора за основаване на биологично усъвършенствани супер-войници за Народната освободителна войска, твърди върховен американски чиновник. Представители на китайското държавно управление към момента не са коментирали появилите се информации.

Джон Ратклиф, шеф на националното разузнаване, съобщи пред Уол Стрийт Джърнъл, че Китай съставлява най-голямата опасност за националната сигурност за Съединени американски щати. „ Няма етични граници в преследването на властта от Пекин ”, написа Ратклиф, някогашен член на републиканците в Конгреса от Тексас.

Твърди се, че Китай се стреми да сътвори „ ” от типа, показван в холивудски филми като „ Капитан Америка ”, „ Кървав изстрел ” и „ Универсален боец ”.

Миналата година двама американски учени разгласиха отчет, който преглежда упоритостите на Китай да приложи биотехнологии на бойното поле. Според тях, Китай се интересува от потребление на технология за редактиране на гени, с цел да усъвършенства качествата на хората – и може би на.

По-конкретно, учените преглеждат китайски проучвания благодарение на инструмента за редактиране на гени. Инструментът е употребен за лекуване на генетични болести и модифициране на растения, само че западните учени считат за неетично по този метод да се манипулират гени за възстановяване на опциите на здрави хора.
още по тематиката
„ Докато евентуалното потребление на CRISPR за увеличение на човешките качества на бъдещото сега остава единствено хипотетична опция, има индикации, че китайските военни учени стартират да изследват неговия капацитет ”, пишат Елза Каня, специалист по китайски военни технологии в Центъра за нова американска сигурност и Уилсън Ворндик, съветник по въпросите на Китай и някогашен офицер от Военноморски сили.

„ Съвременните биотехнологии и интеграцията им с осведомителни, нано- и когнитивни технологии ще имат революционно въздействие върху оръжията и оборудването, бойните пространства, формите на война и военните теории ”, съобщи още през 2017 година един незабравим китайски военачалник, напомня в обява по тематиката.

Но преимуществото на бойното поле, което могат да обезпечат сходни проучвания, наподобява е по-малък проблем в сравнение с последствията от. „ Когато стартираме да си играем с генетични организми, това може да има непредвидени последствия ”, споделя известният анализатор Уилсън ВорнДик.

Посланието на Ратклиф е, че Китай е рисков съперник, който заплашва американската икономическа и национална сигурност. „ Китайската национална република съставлява най-голямата опасност за Америка през днешния ден и най-голямата опасност за демокрацията и свободата в международен мащаб след ”, написа той. „ Пекин има намерение да господства над Съединени американски щати и останалата част на планетата стопански, военно и софтуерно.”

В изявление за Fox News Ратклиф прикани новоизбрания президент Джо Байдън да „ бъде почтен ” във връзка с Китай. и неговите съветници по външна политика са съгласни, че Китай съставлява основна опасност, само че в същото време укоряват администрацията на Тръмп, че е предложила в отговор повече звук в сравнение с да направи нещо всъщност, отбелязва NBC News.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР