Създаването на косовската армия е обосновано с документ, това не

...
Създаването на косовската армия е обосновано с документ, това не
Коментари Харесай

Бивш посланик: Косово никога вече няма да бъде част от Сърбия

Създаването на косовската войска е обосновано с документ, това не е спонтанна реакция. В тази връзка от 2015 година са изменени 39 законови и подзаконови актове. Независимо дали на Сърбия ѝ харесва или не, само че истината е, че от предишния петък Косово разполага със своите сили за сигурност, в които е включена войска от 5000 души, без авиация и танкове. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният дипломат на България в Албания и Косово Боби Бобев във връзка решението на балканската страна да построи своя постоянна войска.

,,Днешно Косово се ръководи чрез една демократична конституция. Да не забравяме и че Косово е под строгия надзор на интернационалната общественост, тъй че когато съм живял и работил там съм се чувствал както и тук, в България. Това е една естествена за балканските условия страна, която се стреми към интеграция в Европейски Съюз и НАТО, тъй като има да наваксва едно огромно изоставане'', показа Бобев.

,,Недоволството на Сърбия е разбираемо, защото сърбите смятат Косово за част от своето историческо завещание - с цялостно съображение, несъмнено. Но вижте, сръбската войска наброява към 30 000 души с военна техника, а новосформираната косовоска войска едвам с 5000 души и без бойна техника, тъй че Сърбия няма от какво да се опасява толкова'', счита някогашният ни дипломат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР