Създателят на ChatGPT - OpenAI - е готов да обяви

...
Създателят на ChatGPT - OpenAI - е готов да обяви
Коментари Харесай

Open AI готви конкурент на търсачката на Google

Създателят на ChatGPT - OpenAI - е подготвен да разгласи своя лична търсачка, която да влезе в директна конкуренция с Гугъл.

Датата, на която това ще се случи, не е оповестена, само че съгласно два източника на Ройтерс това ще се случи идващия понеделник, 13 май.

Новата търсачка е е продължение на ChatGPT и ще разрешава извличането непосредствено на информация от интернет, в това число цитати. В момента чатботът на ChatGPT употребява генерирани от изкуствен интелект модели, с цел да дава отговор на авансово заложени текстове.

Досега ChatGPT беше определян като различен метод за намиране на информация, само че с ангажимента, че това не се случва в действително време и от време на време отговорите не са напълно точни.

При старта си в края на 2022 година ChatGPT съумява да доближи до 100 млн. дейни консуматори месечно, само че по-късно от време на време регистрира съществени спадове и се връща към растеж едвам през май 2023 година

Това е и повода основателите на чатбота да търсят нови консуматори.

Преди да реши да сътвори лична търсачка OpenAI оферираше вид заплатен вид на търсене, интегриран в търсачката на Microsoft - Bing. Междувременно Гугъл разгласи, че ще вкара детайли на изкуствен интелект в личната си търсачка.

Сред съперниците им напоследък и една относително нова опция: Perplexity на стартъпа със същото име. Създаден от някогашен откривател на OpenAI, момента тя е с пазарна оценка към 1 милиарда $. Месечно се употребява от към 10 млн. дейни консуматори, които като информация получават освен отговори в текст, само че в фотоси.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР