Създадената в парламента комисия, която трябва да разследва случая Нотариуса“

...
Създадената в парламента комисия, която трябва да разследва случая Нотариуса“
Коментари Харесай

Рашков: Гешев е бил посетител на „SS“ клуба на Нотариуса, ходили са и напористи политици

Създадената в Народното събрание комисия , която би трябвало да проверява случая „ Нотариуса “ е на правилото на болшинството - в нея ще се вземат решенията с болшинство, поради което комисията няма да извърши обективно изследване на всички обстоятелства и условия, а те засягат една от основите на страната, а точно правосъдната власт, това мнение изрази пред някогашният вътрешен министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков.

По думите му комисията в Народно събрание би трябвало да прегледа въпроса, както за Мартин Божанов , по този начин и за Пепи Еврото .

Политикът изрази отчаяние, че неговата експертност не се употребява там, където би трябвало.

Бойко Рашков сподели, че е получил данни за въздействието на кръга към Нотариуса още през 2021 година , до момента в който е бил на поста вътрешен министър в първото служебно държавно управление. Той съобщи, че макар опитите да спре приключването на информация от полицията към заинтригуваните лица, това не е било предотвратено . Гостът добави, че лицето, което е подало информацията, е било застрашено още същата вечер.

Рашков добави, че основният прокурор Иван Гешев е бил клиент на клуб " SS ".

" Когато началникът на прокуратурата отиде в подобен клуб, би трябвало ли да виним и прокурорите под него, които са посещавали този клуб ", уточни той.

Рашков добави, че измежду хората, които са посещавали " SS клуба ", има и „ някои много напористи политици в сегашния миг “. За един от тях Рашков сподели, че „ той е работил с Пепи Еврото в столичната следствена работа и е бил назначен по втория метод “.

Той удостовери, че Нотариуса и Пепи Еврото са работили дружно , само че след това са се разделили .

Бойко Рашков сподели, че в Районната прокуратура в София е формирано досъдебно произвеждане против Пепи Еврото в края на май 2023 година По негови думи са получени данни за това, че е записвал нелегално „ 8-те джуджета “, след което е изнудвал магистрати и други жители да правят избрани дейности.

„ Районната прокуратура изпраща проблема на Градската прокуратура, а тя вместо да продължи следствието против Пепи Еврото, образува наказателно произвеждане против прокурора за осъществената от него процесуална активност. Мотивът е, че той е направил закононарушение по работа “, сподели още политикът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР