Създаден от гиганта в електронната търговия Alibaba преди десетилетие, Денят

...
Създаден от гиганта в електронната търговия Alibaba преди десетилетие, Денят
Коментари Харесай

Утре в Китай е "Денят на самотните сърца"


Създаден от колоса в електронната търговия Alibaba преди десетилетие, Денят на самотните сърца стана неизменима част от китайския календар, като хибрид сред Черния петък и неделята на Super Bowl - голяма опция за търговци и консуматори. Тази година събитието, което се организира на 11 ноември, се чака да бъде по-голямо от всеки път, само че такива ще са и главоболията, с които идва то, написа в собствен разбор Wall Street Journal.

Търговците, които се пробват да излязат на напред във времето, наливат средства в билборди и в обществените мрежи, с цел да популяризират маратонки на половин цена и бижута с понижения. Правителствените регулатори, опасяващи се от това, което рекламодателите могат да създадат, насочиха спомагателни предизвестия против подвеждащите и вулгарни реклами.

За стотиците милиони пазаруващи голямото предизвикателство е просто да проследят всички понижения.
Не единствено търговците на дребно се пробват да попаднат под светлината на прожекторите в Деня на самотните сърца. Компанията за недвижими парцели Evergrande твърди, че нямалява комисионните за жилищата, продавани в този ден.

Регулаторите обаче също се намесват. Държавната администрация за пазарна регулация се е срещнала с десетки онлайн компании в града, от който е Alibaba, поради терзания за прекомерната конкуренция през този интервал, като е предизвестила да не се употребяват проблематични реклами и противозаконни практики.

Националната администрация по радиото и малкия екран е поискала локалните регулатори да наблюдават от близко рекламите, както и тези онлайн.

Въпреки че се чака Alibaba да продаде даже повече на 11 ноември, в сравнение с продаде предходната година, резултатите от събитието ще имат известни ограничавания от позиция на разглеждането им като стопански знак. Продажбите в границите на Деня на самотните сърца действително стартират седмици по-рано, а на пикът е на 11 ноември.

И въпреки всичко протичащото се може да поскаже повече за настоящите трендове измежду китайските консуматори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР