Съюзническите държави на САЩ се съгласиха в петък за второто

...
Съюзническите държави на САЩ се съгласиха в петък за второто
Коментари Харесай

Членовете на МАЕ се споразумяха за координирана интервенция на петролния пазар



Съюзническите страни на Съединени американски щати се съгласиха в петък за второто си координирано освобождение на нефт единствено в границите на месец, с цел да успокоят пазарите, намиращи се под стрес от съветската инвазия в Украйна, заяви Министерството на промишлеността на Япония, оповестява Ройтерс.

Това става ден, откакто Вашингтон даде обещание най-голямото освобождение на нефт до момента от американските стратегически запаси.

Страните членки на Международната организация по енергетика (МАЕ) обаче не се споразумяха за размерите или времето за намеса на петролните пазари по време на тяхната днешна изключителна среща, уточни Хидечика Коидзуми, шеф на отдела по интернационалните връзки в Министерството на стопанската система, търговията и промишлеността на Япония.
" В светлината на актуалната обстановка, участниците в срещата на МАЕ се споразумяха за в допълнение освобождение на нефт от техните запаси, само че не можаха да се спогодят за общия размер и разпределението за всяка една страна “, сподели Коидзуми пред кореспонденти.

" Подробностите ще бъдат разисквани сред секретариата на МАЕ и страните-членки ", сподели още той, добавяйки, че детайлностите могат да бъдат контрактувани " в границите на идната седмица ".

МАЕ е организация, представляваща 31 индустриализирани страни, само че не и Русия, като тя за финален път ръководи най-голямото координирано освобождение на нефт в история на 1-март от близо 62 милиона барела, към половината от които бяха предоставени от Съединените щати.

За да запълни дефицита, породен от глобите и нежеланието на купувачите за съветския нефт, в четвъртък американският президент Джо Байдън в четвъртък позволи освобождение от стратегическия петролен запас на Съединени американски щати на 1 милион барела дневно недопечен нефт в продължение на шест месеца, започвайки през май.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР