"Съюз на пенсионерите 2004" , Национална инициатива "Социална солидарност" и

...
"Съюз на пенсионерите 2004" , Национална инициатива "Социална солидарност" и
Коментари Харесай

Пенсионери отново поискаха Закон за възрастните хора и преизчисляване на всички пенсии

"Съюз на пенсионерите 2004 ", Национална самодейност "Социална взаимност " и Национално съдружие "Гражданско общество в България " желаеха Закон за възрастните хора и преизчисляване на всички пенсии.

Искането беше показано на конференция от ръководителя на "Съюз на пенсионерите 2004 " Валентина Николова и от националния координатор на Национална самодейност "Социална взаимност " Венелин Новаков. Пенсионерите упорстват за преизчисляване на всички пенсии със междинния застрахователен приход за 2016 година. Те желаят още рухване на тавана и на старите пенсии. Според тях е неотложно да бъде признат и Закон за възрастните хора, с цел да бъдат предпазени правата на българските пенсионери.

Пенсионерските организации се оповестиха срещу това Народното събрание да ратифицира Истанбулската спогодба. Според тях вместо да се пазят ползите на най-уязвимите хора в обществото - възрастните, се мисли за правата на хората с "нетрадиционен морал ". Те виждат като опасност за българското общество и вкарването на "джендър обучение " в учебно заведение. "Питат момченцата дали желаят да вървят с роклички, тези деца ще пораснат и след това ще ръководят. По кой закон ще пенсионирате Иванчо, който е станал Иванка и на каква възраст? ", разясниха участващите в конференцията. Според пенсионерите има задоволително закони, които пазят децата и дамите от принуждение, единствено би трябвало да се ползват, по тази причина спогодба не е нужна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР