Сайтове като Миротворец няма да променят моите позиции, нито могат

...
Сайтове като Миротворец няма да променят моите позиции, нито могат
Коментари Харесай

Вигенин за Миротворец: Подобни сайтове не могат да ме уплашат или да променят позициите ми

Сайтове като " Миротворец " няма да трансформират моите позиции, нито могат да ме уплашат, само че за Украйна не е потребно този уебсайт да действа по този метод. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин в " Още от деня ".

Вигенин не се тормози за сигурността си. Заяви, че употребява кола на НСО, която му се поставя като заместник-председател на Народно събрание и не се усеща по-специален от останалите включени в листата.

При изслушането на службите през вчерашния ден са изразени опасения, че не толкоз самото наличие, колкото шумът към " Миротворец " може да увеличи риска за хората в листата. Според Кристиан Вигенин българските управляващи са пасивни, а мощен жест от страна на Украйна би било да спомага всички български жители да бъдат отстранени от листата.

" За мен е учудващо основанието, на което съм включен. Едното е изявление от полемика в Народно събрание предходната година, не виждам по какъв начин от него прозира, че съм зложелател на Украйна. Отбелязани са и позициите ми като външен министър от 2014 година, поради които бях нападнат съвсем непрекъснато от крайната съветска агитация. Оказа се, че очевидно и крайните детайли в Украйна не са били удовлетворени ".

Ще не преставам да приказвам и да диря национална и единна позиция, която да събере крайностите, тъй като когато българското общество е разграничено, то е едва, уточни Вигенин. Коментира още, че в позицията на украинското посолство за " Миротворец " няма нито рецензия, нито разграничаване от уеб страницата.

За Българска социалистическа партия въпросът за даването на военна помощ на Украйна е решен от дълго време - не смятат, че страната ни би трябвало да се ангажира с това, а би трябвало да посредничи за мир. Кристиан Вигенин съобщи, че решението за даване на БТР-и на Украйна е противоречиво, тъй като част от вносителите му изясняват по какъв начин техниката е остаряла.

" Не е ли лицемерно просто да се отървем от остарялата техника, да я дадем на Украйна и да ѝ кажем, че оказваме помощ военно. Има го и другият мотив - те са положителни, годни, ще оказват помощ на Украйна. Дадоха се много причини, че и България може да ги употребява при потребност "

Решението за концесията на " Лукойл " е преждевременно и взето в жестоко нарушаване на правилника на Народното събрание, защото не е дадена опция за възражения и ремонти сред двете четения, съобщи Кристиан Вигенин.

" Прецедентът е, че когато има възражения и има предпочитание от депутат да направи несъгласие, това да се пренебрегне и да се употребява силата на болшинството да се реши каквото и да е ".

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР