Съвсем скоро, на 30 ноември, изтича срокът, до който Украйна

...
Съвсем скоро, на 30 ноември, изтича срокът, до който Украйна
Коментари Харесай

Земеделският министър: Въпреки ангажимента на украинската страна, слънчоглед влиза в България

Съвсем скоро, на 30 ноември, изтича срокът, до който Украйна пое ангажимент у нас да не влиза украински слънчоглед. Има импорт на подобен слънчоглед, само че той е под митнически надзор. Отделно има и съществено количество, което влезе като румънски, само че по наши догатки той е украински. Само че никой не може по никакъв метод да потвърди от кое място е слънчогледът, има даже една пратка, която е хърватска. Така министър разяснява пред медии в к.к. Албена приключването на периода за блокиране на вноса на украински слънчоглед на територията на страната ни. 

Зърнопроизводителите демонстрираха висока просветеност и доста съществено схващане на цялата обстановка, тъй като тя не е такава единствено у нас. Ситуацията е същата и в другите четири страни - Хърватия, Унгария, Румъния и Словакия, означи министърът.

Всички виждаме, че тази година е най-сложната до момента - в резултат на войната в Украйна, в резултат на сушата, в резултат на това, че тая година нарастнаха всички торове и препарати, които подвигнаха себестойността на нашата годишна продукция. Истината е, че себестойността на българския слънчоглед сега е толкоз висока, че никой няма късмет да го продаде даже " на нула ". При всички случаи се осъществят загуби. Целта на всички старания, които поставяме, са тази загуба да се минимизира, добави още министър Вътев. 

Той разяснява, че договарянията с Европейския съюз за смяна на регламента в тази посока са развой, а не нещо, което може да се реши с един диалог, за един миг. За да се промени регламентът, Европейската комисия първо би трябвало да вземе, след това да го предложи на Европейския парламент, а той от своя страна - да го гласоподава. 

Този развой не става " от през днешния ден за на следващия ден ", ние водим договаряния от септември.  В тях се включи министър председателят акад., включи се и вице-премиерът Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, включиха са нашите евродепутати Атидже Алиева - Вели и Асим Адемов  Асим Адемов Асим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община. Никой не е спирал да работи по тематиката, с цел да се удовлетвори желанието на производителите - ние разбираме доста добре, че те са в тежко положение. Но за огромно страдание тези процеси не са изолирано събитие в България, сподели, представен от Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР