Съвсем пресният SUV NIO ES8, дело на китайски стартъп, тръгна в

...
Съвсем пресният SUV NIO ES8, дело на китайски
стартъп, тръгна в
Коментари Харесай

Китайско-индийският електрически SUV NIO ES8 тръгна в продажба - видео

Съвсем пресният SUV NIO ES8, дело на китайски стартъп, потегли в продажба в Поднебесната империя. Машината е разработена благодарение на индийската компания Tata Technologies и е напълно електрически SUV цялостен с напредничави технологии.

Компаниите NIO и Tata Technologies стартираха алианса си в средата на 2015-а, като индийците оказват помощ на китайците в развитието на главните инженерни аспекти, като конструкция на купето, определяне на дължината на живота на модела, прогресивен инженеринг на производството и съгласуваност на машината. Двете страни в алианса работят върху цяла гама концепти с усъвършенствана маса чрез потреблението на напредничави материали.

NIO ES8 е с напълно алуминиева структура и то не напълно обикновенна. Първо ползва като главен материал алуминиева сплав 7003 series употребена в космическата индустрия и второ превъзхожда досегашните индикатори за сходен тип каросерия и се трансформира от концепт в готов за конвейера автомобил в рекордно кратко време. В същото време дизайнерите са поработили доста крепко върху аеродинамиката на купето и са постигнали много сериозният резултат за автомобил тип SUV – Cd 0,29. Всъщност същият аеродинамичен коефициент има Jaguar I-Pace, но той в действителност има контур на спортно купе.



NIO ES8 употребява батерия с потенциал от 70 кВтч, формиран от плоски кафези на VDA, които оферират доста висока компактност на насищане с сила и устоят над 2000 цикъла зареждане разреждане. Машината е с цялостно задвижване с два мотора – по един за всяка ос, предлагащи обща мощ от 480 кВт/652 к.с. и оптимален въртящ миг от 840 Нм

Това разрешава на електрическият SUV да се ускорява от място до 100 км/ч за тъкмо 4.4 секунди. Пътническите места са седем, а пробегът с едно зареждане надвишава 500 км при непрекъсната скорост на придвижване от 60 км/ч. Пробегът изчислен по цикъла NEDC е 355 км. Пълното презареждане от стандартна 220-волтова мрежа лишава осем часа, а бързото до 80% потенциал към час. За пръв път при седемместен електрически SUV се предлага и система за бързо заместване на акумулатора - NIO Power, която позволява замяната да става за единствено три минути.

В ES8 NIO показва и NOMI, първата система за свързаност за лек автомобил вид AI, която използва връзка in-car и “облак ”. Системата “контактува ” с пасажерите в автомобила и в действителност предлага “емоционален другар на пасажерите на пътя ”. Другата оригиналност е системата NIO Pilot, комплексен асистент на лидера, който използва 23 датчика, трифокусна камера за гледане напред, четири камери за пълен изглед на покрайнината, радари работещи с 5 мм вълна, 12 ултразвукови датчика и камера за наблюдаване на лидера.



Цените на автомобила потеглят от 448 000 юана (около $68 000), само че има алтернатива за лизинговане на акумулатора, което понижава цената, както и достъп до станции за бързата му замяна. За съпоставяне цената на Tesla Model X тръгва от 836 000 юана след начисляването на вносното мито. Производството на ES8 ще се прави от компанията Jianghuai Automotive Corporation (JAC) защото NIO към този момент няма лична фабрика.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР