Съвсем иронично е, че в отношенията, в които трябва да

...
Съвсем иронично е, че в отношенията, в които трябва да
Коментари Харесай

10 издайнически знака, че вашият партньор ви манипулира

Съвсем иронично е, че в връзките, в които би трябвало да получаваме обич, грижи и поддръжка, от време на време в последна сметка се направляваме като кукла от колегата си. Тук сме, с цел да споделим някои от най-често срещаните трикове за операция и елементарни способи да им се противопоставите. Обърнете внимание, че цялата информация, предоставена в тази публикация, е субективна и не би трябвало да се ползва във всяка обстановка.

1. Вие сте този, който е отговорен. Винаги.

Манипулаторите споделят едно общо умеене: те в действителност са отлични в това да ви накарат да се чувствате отговорни даже когато не сте. Случвало ли ви се е в миналото да помолите колегата си за помощ и да сте получили отговор по следния метод: „ Не мислиш ли, че може да съм ангажиран? Казвал съм ти преди, че имам доста неща за извършване! Защо постоянно мислиш единствено за себе си? ” И ето ви, отговорни сте единствено, че сте поискали помощ. Ако казусът е подобен, вашият сътрудник най-вероятно ще бъде един от дребното хора, към които се върти целият свят. Бари Дейвънпорт предлага следните препоръки, с цел да се опълчи на такава операция: Осъзнайте, че сътрудникът ви се пробва да ви управлява. Запазете успокоение. Напомнете им, че са възрастни и би трябвало да носят отговорност за личното си държание.

2. И те са жертви. Винаги.

© Shutterstock

Кой не би почувствал жал към едно малко коте? Ето по какъв начин манипулаторите желаят да ги видите. Животът им е толкоз извънредно сложен и изпълнен с злощастие, че несъмнено би трябвало да се чувствате състрадателни за техните несгоди (и да им помогнете с спомагателната работа, която са получили днес). Манипулаторите употребяват този трик, с цел да изискат „ услуга “ или когато се пробват да избегнат отговорност. Ако забележите, че сътрудникът ви постоянно ви храни с доста прочувствени истории за нещастията в живота им, това може да е по този начин. Не бъркайте обаче това с колегата, който споделя възприятията си с вас, с цел да получи поддръжка. Манипулаторът се пробва да извлече изгоди.

3. Те предизвикат.

© Shutterstock

Ако манипулаторът е без причини, може да се опита да ви предизвика в краен случай. Те могат да споделят неща, които биха предиздвикали естествения човек да сложи под подозрение здравия разсъдък на манипулатора или да направи нещо, с цел да провокира отрицателни страсти и да ви ядоса. Целта на това е да ви въвлече в безсмислена свада и да ви накара да кажете нещо, което манипулаторът може да употребява в тяхна отбрана. Кажете им, че това, което споделят, няма смисъл – обезпечено ще видите покруса, не по-лоша от Шекспирова пиеса. Ако забележите това държание, от значително значение е да запазите успокоение и да не се поддавате на провокации. Просто се пробвайте да върнете диалога към тематиката. Но в случай че вашият сътрудник продължава да се държи по този метод, по-добре приключете диалога учтиво.

4. Пришпорват.

© Shutterstock

Колкото по-малко време имаме с цел да решим, толкоз по-малко време имаме с цел да мислим. Манипулаторите ви тласкат да вземате решения по-бързо, тъй че в действителност да не можете да ги обмислите. Ето за какво е въпрос от световно значение да дадете отговор след към минута. Престън Ни от Psychology Today поучава, че е по-добре да не вземате решение незабавно. Вместо това, отделете време да го обмислите. Ако вашият сътрудник към момента упорства, добре е да ги забавите, като кажете, че ще помислите за това.

5. Вашите проблеми? Никога не съм чувал за тях.

Другото общо сред манипулаторите е, че в действителност не ги интересува. Ако желаете да говорите за проблемите си и да споделяте възприятията си, партньорът-манипулатор е доста евентуално да направи едно от следните: Избягват диалога и се преструват, че са заети. Обръщат диалога към проблемите си: “Ужасно е, че през днешния ден ви беше дадена тази спомагателна работа. Но можете ли да си визиите по какъв начин се усещам да се оправям с нея всеки ден? ” Смятате ли, че вашият сътрудник в действителност е угрижен за вашите проблеми по-късно? Дейвънпорт споделя, че няма доста способи да се предпазите от това държание. Сигурно би било по-добре да си намерите нов сътрудник, по-грижовен и съчувствен.

6. Ще умра без теб.

© Shutterstock

Тази манипулативна техника нормално се назовава прочувствено изнудване и е може би най-гнусната и егоистична от всички. Манипулаторът играе върху възприятието ви за боязън и виновност, като ви постанова отговорност за живота и здравето си. С други думи: „ Бих се самоубил, в случай че ме оставиш. “ Но това е единствено опасност и е по-вероятно да видите фестивал на снежен човек в Маями. За да избегнете операция по този метод: Не забравяйте, че това е единствено опасност, която вашият сътрудник употребява, с цел да обезпечи личното си благоденствие. Напомнете на колегата си, че не носите отговорност за техните решения.

7. Не го ли сподели?

Друга неприятна техника, която манипулаторите употребяват, се назовава газово осветяване. Тя се основава на деформиране на предишното и деформиране на обстоятелства, с цел да сложи манипулатора в най-удобното състояние и да ви обърка. “Не, несъмнено не те нарекох по този начин. Какво? Щях да си припомням, в случай че си изискал помощ. Нещо не е наред с теб през днешния ден. ” Така наподобява на процедура. Някои манипулатори употребяват този трик толкоз ловко, че стартирате да поставяте под въпрос паметта си. Но е елементарно да не попаднете в тази игра. Просто помислете за 2 неща: Разчитайте на паметта си. Не забравяйте да запомните нещата такива, каквито са били. Настоявайте да запомните съвършено казаното от вас, само че не изпадайте в свада.

8. Те са като развалена плоча.

© Shutterstock

Манипулаторите не желаят да разискват общите ви проблеми. Те са добре тук и в този момент. Те подло ви карат да вярвате, че полемиката ви е завършила, преди да е в действителност. Ето за какво стартират старите причини още веднъж и още веднъж. Всъщност е по-лесно да накарате стените да приказват, в сравнение с да накарате манипулатора да промени позицията си, само че ето 2 съвета, които ще ви оказват помощ да не попадате в играта им: Винаги имайте поради тематиката на полемиката. Спомнете си какво е предизвикало казуса и за какво сте почнали диалога.

9. Те употребяват трикове.

© Shutterstock

Манипулаторите употребяват този елементарен трик, с цел да получат това, което желаят от вас. Те преувеличават една молба до голяма степен и по-късно я заместват с действителната си, видимо по-малка, молба. “Е, в случай че не можем да вземем сърцето на наследник кит за вечеря, за какво просто не отидем да вечеряме в оня италиански ресторант в центъра на града? ” По-вероятно е да изберете този, който е по-лесен за осъществяване. Но трикът тук е, че не е нужно да избирате. Лесно е да се избегне този трик. Просто запомнете 2 неща: Всъщност не би трябвало да помагате. Вашите решения би трябвало да се основават на рационална основа, а не на съпоставения.

10. Те просто се вършат на глупави.

© Depositphotos

Да се ​​правиш, че не разбираш, безспорно е хлапашки трик, само че не е проблем за манипулаторите. Те употребяват всичко, с цел да се държат в комфортна позиция. Няма доста способи да избегнете това държание, само че завеждането на колегата ви в магазин и пазаруването на играчка, която те желаят, може да бъде точното решение. Хей, ние сме възрастни тук, нали? Затова е по-добре: Опитайте разнообразни подходи, когато задавате еднакъв въпрос. Дръжте се по същия метод. Партньор, който просто заобикаля да ви оказва помощ, заслужава ли по-добро отношение?

Манипулацията е линия на характера, тъй че не забравяйте, че не можете да извършите манипулатор по-добър човек. Те ще се придържат към държанието си, даже в случай че това значи да скъсат с вас.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР