Съвременният западен начин на хранене съкращава живота ни. Навиците ни

...
Съвременният западен начин на хранене съкращава живота ни. Навиците ни
Коментари Харесай

Западният начин на хранене съкращава живота ни!

Съвременният западен метод на хранене редуцира живота ни. Навиците ни вършат живота ни по-къс от естественото.

Ново проучване потвърди какъв брой огромна е вредата на мазните храни, захарта и месото, които всекидневно консумираме. Всичко, несъмнено, зависи от тяхната обработка, само че като цяло не са изключително целесъобразни, в случай че ни се живее повечко години.

В проучването английски учени са употребявали данни от изследване, извършено в интервала от 1986 година до 2009 година В него били следени питателните привички на 5 000 души. Те били главно държавни чиновници, 3 775 от които мъже и 1 575 дами. Средната възраст на участниците била към 51 години.

В рамките на наблюдението учените са търсели удостоверение на резултата на здравословното хранене. На база на болнични данни резултати от профилактични проучвания, както и статистическа информация, анализаторите съумели да изчислят смъртността и хроничните болести на участниците.

Резултатите тогава били повече от безапелационни. Хората, в чиито режим участват най-вече модифицирано и алено месо, бял самун, масло и сметана, пържено и сладко, са двойно по-застрашени от утежняване на здравето и преждевременна гибел от останалите. Рискът се усилва съразмерно с възрастта.

Последвал втори стадий от изследването, в който в наши дни учените потърсили данни за всеки един участник и неговото здравословно положение. Оказало се, че едвам 4% от участниците са достигнали така наречен идеално остаряване. Това ще рече, че те били изцяло здрави, не страдали от никакви хронични болести и имали положителни умствени, физически и душевен индикатори.

 Здравословно хранене

Около 3/4 от участниците попаднали в групата на остаряващи обикновено. 12% били с претърпян сърдечносъдов случай, а към 3% към този момент били мъртви в резултат на сърдечносъдово заболяване. Колкото повече залагали на западния модел на хранене, с рафинирани зърнени храни, алено месо, пържени и сладки храни, толкоз по-малък късмет имали да доближат до това идеално остаряване.

Учените разясняват, че тук въпреки всичко става въпрос за хора, които при започване на своя живот въпреки всичко са се хранили здравословно, само че в резултат на измененията са почнали да се хранят по европейския модел.

Това значи, че при младите, които започват с чипс и шоколад, рискът ще е още по-голям. Грозят ги голям брой болести и все по-ранна гибел, в случай че не трансформират в точния момент нездравословните си привички.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР