Съвременният свят ви позволява да сте на разположение 24 часа

...
Съвременният свят ви позволява да сте на разположение 24 часа
Коментари Харесай

Не можете да ми звъните по работа след 21:00 ч. или да ме безпокоите през почивните дни. Точка

Съвременният свят ви разрешава да сте разполагаем 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. А това е изтощително. Не забравяйте за себе си. Трябва да разполагате с времето си. И да, светът може да изчака....

Една неделна заран получих известие в WhatsApp: " Алексей, можеш ли да приказваш в този момент? Искам да изясня нещо. " Пишеше го един почитан господин, воин на мой текст. Изпратих му го преди няколко дни, с цел да ревизира цитати, обстоятелства, числа. Отговорих му общително, само че изсъхнало: „ Не, не мога, през днешния ден ми е почивен ден, работя с щерка си, дано го създадем на следващия ден “. Тогава господинът като че ли си спомни, че е европеец, с къща в Лондон и сметка в Швейцария. И че е неделя заран. " Частната територия " на моето време. Отвърна: " Да, на следващия ден, благодаря ".

Всички желаеме да станем европейци, само че към момента не можем да създадем и едно простичко нещо, което е близо до акъла – да почитаме уикенда. Никакви диалози за работа, никакви срещи, никакви " незабавни " неща.

Уикенд, баста. Забравете всичко. Общувайте с децата, играйте игри, пазарувайте, ходете на кино, пийте или просто се излежавайте на дивана – правете единствено това и нищо друго. Обичаме себе си и околните си, останалото няма значение.

Освен в случай че не сте значим хирург, специфичен следовател или водач на камион, през уикенда няма да работите. Никакви незабавни повиквания. Те ще изчакат.

А след 21:00 ч. - никаква работа, никакви позвънявания. И даже никакви известия в Messenger, WhatsApp или нещо сходно. Мога да се обадя на някого по работа късно през нощта единствено в случай че индивидът изиска това. И няма по какъв начин да пренасроча диалога, в случай че, да речем, той е в различен часови пояс. Което се случва доста рядко.

Но като цяло животът би трябвало да е проведен по този начин, че да не се вземат решение проблеми през нощта. За мен е морално закононарушение да се обадиш на някого след девет часа. Това е все едно да нахлуя в нечия къща с фойерверки. " Почивате ли си, хехехехе? " Аз ще ти дам отмора! "

Веднъж към среднощ получих текстово известие от Рената Литвинова с някакъв въпрос. С нея се познаваме от дълго време и по това време щяхме да вършим изявление. Колкото и огромна да е ролята на Рената Муратовна в нашата просвета, тя не може да се съпостави с моята вечерна отмора. Затова отговорих: " Рената, скърбя, съвсем съм задремал ". Тя написа: " О! " На идната заран Рената се обади: " Алексей, за Бога, скърбя, че през вчерашния ден закъснях толкоз доста. Бях на снимачната площадка и изгубих визия за времето. "

Е, случва се, няма нищо ужасно. Няма драма. Важното е, че Рената осъзнава, че е закачила един мъж в несъответствуващ час и че не приказваме за високомерно неуважение от вида „ Мога да се обаждам, когато ми е комфортно, аз съм звездата тук ".

Вече имаме толкоз доста способи за връзка. Измислили сме всичко, с цел да не ни е скучно непрекъснато.

Но има и моменти, които са неразрешени, в които не можете да безпокоите хората.

Това е предписание, което би трябвало да въведем за всички. Защото сме прекомерно меки, гъвкави и положителни. " О, добре, ще отговоря на индивида, какво толкоз, няма неприятно. “

Лошо е.

Нека се обадят на околните си, на котетата си и на пралеля си. Вечерите и уикендите са моя персонална територия. Вратата е заключена. На нея има огромен надпис с червени букви - " не безпокойте ".

Източник на изображението: rogistok / Shutterstock; акомодация: Обекти

Автор: Алексей Беляков / cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР