Съвременните неоптимизирани уебсайтове не само означават бавно зареждане, но и

...
Съвременните неоптимизирани уебсайтове не само означават бавно зареждане, но и
Коментари Харесай

Съвременните уебсайтове затрудняват устройствата от нисък клас – някои сайтове са по-тежки от играта PUBG

Съвременните неоптимизирани уеб страници освен значат постепенно зареждане, само че и могат изцяло да не работят на някои устройства от по-нисък клас. Неотдавнашен отчет откри, че смарт телефон от начално равнище, който е в положение да подкара играта PUBG с 40 фрагмента в секунда изпитва усложнения с отварянето на няколко известни уеб страницата.

В отчета на Danluu се акцентира казусът, че през последните няколко години продуктивността на процесора за уеб приложенията не се е нараснала толкоз бързо, колкото ширината на честотната лента. Това значи, че все по-голяма част от мрежата става недостъпна за хората с устройства от невисок клас, даже в случай че те имат връзка от висок клас.

За да се ревизира раздуването на уеб страници, в отчета се мери времето за най-големия размер на наличието (Largest Contentful Paint – LCP) за няколко устройства. LCP е времетраенето сред момента, в който потребителят инициира зареждането на страницата и момента, в който страницата пресъздава главното си наличие. Показано е и количеството трафик, изисквано от всеки уебсайт.

Тестовете включват мощни системи с чипове Apple M3 Max, M3 и M1 Pro, както и устройства от невисок клас като Intel P32 и Tecno S8C.

Най-интензивният тестван уебсайт е Wix, който зарежда 21 MB данни за една страница. Patreon и Threads заредиха по 13 МВ, Twitter – 11 МВ, а Discourse – 10 МВ.

Както можете да видите в таблицата с резултатите, по-интензивните и някои не толкоз интензивни уеб страници или се зареждаха дълго време на устройства от по-нисък клас, или не успяваха въобще да се заредят.

Tom’s Hardware отбелязва, че Tecno Spark S8C – смарт телефон от начално равнище може да подкара играта PUBG с 40 фрагмента в секунда, само че не може да зареди Quora. Дори на система с Apple M3 уеб сайтът на Wix зарежда постепенно.

Quora е уеб страница, в който хората дават отговор на въпроси. Няма безусловно никаква причина подобен от уебсайт да бъде по-труден за осъществяване от играта PUBG.

В отчета се загатва по какъв начин уеб страниците, които употребяват модерни техники като отчасти зареждане на страницата и по-късно динамично зареждане на останалата част от нея като Discourse, Reddit и Substack нормално са по-малко използваеми, в сравнение с демонстрират резултатите в таблицата. На доктрина звучи добре, само че на процедура уеб страниците, които употребяват динамично зареждане са задоволително комплицирани, с цел да са извънредно неуместни за устройства от невисок клас.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР