Съвместната ни програма за действие в сферата на туризма за

...
Съвместната ни програма за действие в сферата на туризма за
Коментари Харесай

Зарица надгражда с гърците

„ Съвместната ни стратегия за деяние в областта на туризма за 2024 – 2026 година ни даде  опция да надградим сполучливото си съдействие и да осъществяваме значими взаимни планове “, сподели министър Динкова по време на срещата си с  Олга Кефалояни, министър на туризма в Гърция.

По време на диалога бяха разисквани и опциите за поощряване на връзките сред научните среди на двете страни, посредством взаимни начинания.

Министър Кефалояни акцентира, че  в границите на подписаното Споразумение, към този момент се осъществят съответни оферти, Едно, от които ще бъде сред университети в Атина и София за усилване ролята на културата и устойчивия туризъм в икономическото развиване и обществените нововъведения, акцентира министър Кефалояни.

Министрите разискаха и привличането на България като страна към Изследователската обсерватория, отдадена на измерването на устойчивото развиване на крайбрежния и морския туризъм.

Министър Динкова се срещна и със заместник-министъра на туризма на Кипър Костас Кумис. Тя уточни, че България работи интензивно за осъществяване на нов метод за маркетинг и реклама на България, с фокус върху Черноморските общини и профилираните типове туризъм. „ Посещенията на туристи от Кипър у нас през 2023 година са 20 708, това е с 27,6% повече по отношение на 2022 година Водещите дестинации за кипърските туристи у нас са Столична община и Банско “, акцентира министър Динкова.

Костас Кумис предложи да бъде подписано съглашение в областта на туризма сред министерствата на туризма в България и Кипър.

Сред тематиките на диалог бяха взаимни начинания за поощряване на туристопотока,  както и създаването и промотирането на обща стратегия за привличане на туристи от Китай.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР