Съвместна проверка с представители на Регионалната инспекция по околната среда

...
Съвместна проверка с представители на Регионалната инспекция по околната среда
Коментари Харесай

Екоинспекцията провери сигнал за оцветени води в язовир Бели Лом край Разград

Съвместна инспекция с представители на Регионалната ревизия по околната среда /РИОСВ/ - Русе, Басейнова дирекция "Дунавски регион " - Плевен, "Напоителни Системи " ЕАД и Изпълнителна организация по рибовъдство и аквакултури е осъществена на язовир "Бели Лом " в региона на област Разград,съобщи Рени Петрова, гл. специалист по "Връзки с обществеността " в екоинспекцията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проверката е осъществена в края на предходната седмица в наличието на жителя, подал сигнала за оцветяване на повърхността на язовира в наситено зелен цвят. Извършен е обход и оглед на язовира.

Очакват се покачвания на речните равнища

В региона няма промишлени източници, заустващи отпадъчни води във водния обект. По брега са открити минимални следи от оцветяване. Водният размер на язовира е намалял. Притоците са пресъхнали и не постъпва свежа вода.

Заключението на специалистите е, че оцветяването се дължи на естествени гнилостни процеси, присъщи за летния сезон, при които се отделя зелен пигмент и характерна миризма,уточняват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР