Съвместна декларация за развитието на железопътната връзка „Солун – Кавала

...
Съвместна декларация за развитието на железопътната връзка „Солун – Кавала
Коментари Харесай

Декларация за развитието на железопътната връзка „Солун – Кавала - Александруполис – Бургас – Варна – Русе“ подписаха Борисов и Ципрас


Съвместна декларация за развиването на железопътната връзка „ Солун – Кавала - Александруполис – Бургас – Варна – Русе “ подписаха в „ Евксиноград “ министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият министър председател Алексис Ципрас. Документът планува основаването на взаимна планова компания, която да работи по реализация на идната фаза на плана. До средата на декември месец ще бъде квалифицирано и Междуправителствено рамково съглашение за развиването на железопътната връзка.

Началото на плана беше сложено с Меморандум за съгласие, който беше подписан от министрите на превоза на България и Гърция в гр. Кавала през септември 2017 година, по време на публично посещаване на държавна делегация от България, ръководена от премиера Борисов. Проектът е от огромно стратегическо и икономическо значение. Цели развиването на устойчива двойна железопътна ос, електрифициран железопътен кулоар с съвременна ERTMS система за ръководство на железопътния трафик, свързващ българските и гръцките пристанища. Изграждането на железопътната линия е част от по-големия план за мултимодален кулоар за товарни транспорти, свързващ Егейско и Черно море „ Sea2Sea”.

В взаимната декларация, подписана през днешния ден, се планува също по този начин опцията да бъде прегледано разширението на обсега на Меморандума за съгласие посредством увеличение на интермодалността на плана, в това число по-нататъшното развиване на шосейната връзка от Александруполис до Бургас.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР