Съвместен контрол върху движението на стоки с висок фискален риск

...
Съвместен контрол върху движението на стоки с висок фискален риск
Коментари Харесай

Свищов домакинства среща на данъчни от България и Румъния

Съвместен надзор върху придвижването на артикули с висок фискален риск от българската и румънската данъчни администрации ще стартира пилотно на румънския граничен пункт в Калафат. Това се договориха представителите на двете страни на среща в Свищов в петък.
В събитието присъединяване взеха шефът на дирекция „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите Ивайло Тодоров, заместник-директорът на дирекция „ Данъчно-осигурителен надзор “ Пламен Димитров, шефът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Велико Търново Ивайло Здравков и специалисти от българската приходна организация, ангажирани с реализирането на надзор при импорт и търговия със артикули с висок фискален риск. От румънска страна участниците бяха представители на Генералната дирекция за битка с измамите на Националната организация за данъчна администрация (НАДА) на Румъния. Делегацията беше водена от Теодор-Александру Георгеску – заместител общоприет контрольор по битката с измамите в северната ни съседка.
На срещата стана ясно също, че през последните три месеца по Споразумението за продан на данни сред двете страни всекидневно се разменя информация за придвижването на над 3500 камиона и в двете направления. Целта на взаимната среща сред двете администрации в Свищов беше да се обсъдят идващите ограничения за усилване на контрола върху придвижването на артикули с висок фискален риск, декларирани като пренос за трети страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР