Савина Петкова получи най-голяма подкрепа за омбудсман от общинските съветници,

...
Савина Петкова получи най-голяма подкрепа за омбудсман от общинските съветници,
Коментари Харесай

Гласовете не стигнаха на Савина Петкова, избират временен ом...

Савина Петкова получи най-голяма поддръжка за омбудсман от общинските съветници, само че това не съумя да й завоюва поста. Причината е, че тя беше подкрепена с 32 гласа при нужни 34. Вероятно юристката Савина Петкова е с едни гърди напред, тъй като чудесно познава тематиките, свързани с локалното ръководство, защото тя е в общинската администрация още от времето на кмета доктор Иван Чомаков.

Общинарите поддържаха Христо Паунов с 6 гласа. Останалите претенденти обаче не срещнаха тяхната поддръжка. Очаква се след 5-минутната отмора, поискана от Йордан Илиев от групата на ГЕРБ, да бъде определен краткотрайно изпълняващ длъжността публичен медиатор.

По време на разискванията общинската съветничка от „ Демократична България “ Веселина Александрова направи несполучлив опит да отсрочи избора на омбудсман за последваща сесия. „ Ние нищо не знаем за тези претенденти. Поискахме техните концепции, с цел да се срещнем с тях, а разполагаме единствено с класирането на конкурсната комисия “, сподели Александрова. Това провокира къси спор по време на съвещанието.

Йордан Илиев от ГЕРБ съобщи, че е обезпокоен от настояването, тъй като това значи, че се обезценява труда на общинските съветници, както и че партиите нямат доверие на личните си представители.

Стефан Послийски от Вътрешна македонска революционна организация, който е член на комисията, изясни, че концепцията е единствено част от състезанието и с претендентите са провеждани изявленията, а комплексната оценка допуска и обзор на документите им като подготовка и стаж. В последна сметка предлагането на Веселина Александрова беше отхвърлено с 4 гласа „ за “, 22 „ срещу “ и 18 „ въздържали се “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР