СЪВЕТСКИТЕ БОЙНИ САМОЛЕТИ В БЪЛГАРИЯ БЯХА ДОТУК! Да ги предоставим

...
СЪВЕТСКИТЕ БОЙНИ САМОЛЕТИ В БЪЛГАРИЯ БЯХА ДОТУК! Да ги предоставим
Коментари Харесай

Атлантическия съвет на България предлага да доставим на Украйна нашите самолети от съветско време веднага

СЪВЕТСКИТЕ БОЙНИ САМОЛЕТИ В БЪЛГАРИЯ БЯХА ДОТУК! Да ги предоставим на Украйна още в този момент! Атлантическият съвет на България /АСБ/ приканва държавното управление на Република България неотложно да се освободи от станалите към този момент неизползваеми и ненужни за защитата на страната остарели руски изтребители МиГ-29 и щурмовици СУ-25!

Мотивите ни за това са следните: За България към този момент е изрично невероятно Русия (или Беларус) да бъде място за каквато и да са поправки и поддръжка на руска военна техника, която към момента е на въоръжение в Българската войска. С ремонтите на остарялата руска военна техника в Русия и Беларус към този момент е свършено.

След началото на съветската завоевателна война срещу Украйна тази опция повече не съществува! Най-малкото тъй като съветският военнопромишлен комплекс към този момент е обект на сурови наказания. За всеки разумен човек по света, даже и за най-заклетия български русофил, бил той и военачалник или водач, е ясно, че Русия необратимо се насочи към военно-технологичното " гробище " на света.

Поставена в тотална софтуерна изолираност от развития свят, Русия дълги години след тази своя рискована нападателна война няма да има достъп до съвременни технологии за своята военна индустрия. Нейният военнопромишлен комплекс ще продължи още доста години да бъде в цялостна обсада. Дори в случай че Русия по знамение си вземе поука и реши да се развива като естествена народна власт, той ще бъде дълго време под цялостен надзор за блокиране на всевъзможни реваншистки намерения.

В допълнение към това, заради тяхната остаряла технология и инженерна идея, тези самолети изискват скъпа поддръжка с висока активност, която е толкоз по-честа, колкото повече летят. А летенето е неизбежна нужда – в спокойно време за тренировки, а в рецесия и война, както неведнъж се убедихме и продължаваме да се убеждаваме – с цел да бъдат отблъсквани съветските закани към нашето въздушно пространство.

Това в най-голяма, в най-критична степен важи за старите бойни самолети от българските военновъздушни сили, създадени още по времето на Съюз на съветските социалистически републики. На Русия повече изрично не може да се разчита за техния ремонт и поддръжка! В страна, трансформирала се в парий, български пари е незаконно безконтролно да се наливат, изключително що се отнася до защитата! АСБ декларира, че нападателната и непредизвикана война на Русия против Украйна е война на Русия и против Европа, и против свободата и европейското бъдеще на България.

Реакцията на целия свят против това съветско вероломство сподели недвусмислено: Русия изрично е порицана и наказана политически, Русия е изцяло изолирана от международния бизнес, Русия през днешния ден е прокълната от всеки естествен човек по света. За България в този момент се отваря късмет, единствено с един интелигентен ход, да реши няколко извънредно належащи задания: 1) Да помогнем в действителност свястно на Украйна в този съдбоносен за нея и тежък за Европа и целия свят час, като ѝ предоставим за безсрочно прилагане нашите остарели руски бойни самолети.

Украйна има сериозна нужда от тях тъкмо в този момент, когато води същинска Отечествена война против съветския агресор. Украйна няма време за асимилиране на нови и разнообразни самолети. Украйна се нуждае от нашите. Сега! После ще бъде късно – и за нея, и за нас. Съюзните страни Полша и Съединени американски щати към този момент започнаха да работят по реализацията на тази задача. Варшава стартира да се освобождава от руските самолети, като получава против това американски изтребители F-16.

2) Да се включим почтено и значително за отбиване и вразумяване на агресора Русия и за преустановяване на това съветско безумство. Вместо да бъдем в групата на " пробитите " от въздействието на Кремъл страни, да бъдем заслужен и горделив член на европейското, евроатлантическото и международното семейство. 3) Да освободим внезапно и дефинитивно българските военновъздушни сили от старите руски бойни самолети, като прекратим още в този час мъката на тяхната извънредно скъпа и безперспективна поддръжка, която, при тази война на Русия срещу Украйна, се трансформира в изцяло невъзможна и за в бъдеще.

4) Да договорим със съдружниците ни от НАТО, и изключително със Съединени американски щати, незабавна и безплатна усилена съюзна защита и отбрана на въздушното ни пространство и в същото време – едно финансово по-изгодно, ускорено и сложно придобиване на още модерни самолети F-16 в тяхната цялостна оперативна дарба, в това число инфраструктура, поддръжка и експлоатационна помощ, теория, образование, взаимни тренировки и така нататък

Такава солидарна и безплатна поддръжка по защитата на въздушното ни пространство от надеждни сили на нашите съдружници би трябвало да продължи до въвеждането на новите самолети F-16 на въоръжение и поемането от тях на бойното дежурство. 5) Да освободим и неотложно да пренасочим забележителен финансов запас от поддръжката на старите руски самолети към придобиването на витално нужни и в този момент изчезнали оперативни качества на Българските въоръжени сили. И изключително на такива, нужни за осъществяване на поетите от България задължения към НАТО.

6) Да защитим същински земята си от агресора, който няма да се спре, до момента в който не го спрем ние! Украйна ще завоюва тази война, тъй като е на страната на свободния човешки избор за благополучие и прогрес, а против себе си има държава-диктатор, тиранин и агресор, който заплашва освен нея, а цяла Европа и целия свободен свят. България в този момент би трябвало да заеме ясна позиция и да потвърди на дело, че е благонадежден съдружник в НАТО и взаимен сътрудник на Украйна в този тежък час! Атлантически съвет на България
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР