Съветниците от комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна

...
Съветниците от комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна
Коментари Харесай

Варненски болници ще получат над 2,25 млн. лв. за ремонти и апаратура

Съветниците от комисията по опазване на здравето към Общинския съвет във Варна дадоха единодушието си за разпределяне на над 2,25 млн. лв. от локалната хазна за поправки, инсталация и стратегии на няколко варненски лечебни заведения, оповестиха от пресслужбата на локалния парламент.

Най-много средства – близо 1,25 млн. лв., бяха гласувани за „ Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков “.

Предвижда се те да бъдат вложени в пристройка, надстройка, реорганизация и фасадно оформление на База 1 на лечебното заведение в кв. „ Аспарухово “.

Около 329 000 лева са нужни на Специализираната болница по акушерство и гинекология във Варна за нова инсталация, премахване на проблемите по съществуващата ВиК мрежа и осъществяване на профилактични стратегии. Други 250 000 лева бяха утвърдени за ремонтни действия и съоръжение на АМЦСМП “Проф. доктор Д. Стаматов ” – дъщерно сдружение на АГ болничното заведение, където много пациентки наблюдават бременността си.

От незабавен ремонт се нуждае покривът на ДКЦ IV – Варна, стана ясно още на днешното съвещание. В постройката, строена през 1972 година, се обитават и профилираните кабинети на Онкоболницата със скъпоструваща инсталация. Съветниците дадоха единодушието си от локалната хазна да бъдат отпуснати 200 000 лева за осъществяване на строително-ремонтни работи на покрива.

Други 150 000 лева бяха утвърдени за планиране на наложителен ремонт на Специализираната болница по очни заболявания. Лечебното заведение се ръководи от Медицинския университет във Варна, само че постройката е благосъстоятелност на Община Варна. Затова е належащо тя да бъде реконструирана със средства от локалната хазна.

Съветниците дадоха единодушието си в бюджета на Община Варна за идната година да бъдат планувани към 80 000 лева без Данък добавена стойност за изграждане на асансьорна уредба в „ ДКЦ V – Света Екатерина “. Това е единственото общинско лечебно заведение без асансьор, бе изтъкнато още на днешното съвещание.

Всички тези финансови въпроси ще бъдат прегледани и от ПК „ Финанси и бюджет “.

Окончателното решение какви средства да получат лечебните заведения ще вземе Общинският съвет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР