Съветниците от комисията по Финанси и бюджет към Общински съвет

...
Съветниците от комисията по Финанси и бюджет към Общински съвет
Коментари Харесай

Финансовата комисия одобри заем за паркинг на Спортна зала

Съветниците от комисията по Финанси и бюджет към Общински съвет Варна дадоха единодушие Дворецът на културата и спорта да тегли заем за строително-монтажните работи по осъществяването на пет плана.

Moreto.net напомня, след дълги диспути на последното съвещание на Общинския съвет, предлагането за заем бе отхвърлено, само че след вчерашното утвърждение от финансовата комисия, предлагането още веднъж ще влезе за гласоподаване от Общинските съветници.

Дворецът на културата и спорта във Варна възнамерява да тегли заем в размер на 18 млн. лв., с цел да финансира построяването на паркинг на три равнища, две многофункционални зали, фотоволтаична система и замяна на осветяване.

Паркингът, за който се приказва към този момент пет години , ще бъде на три равнища, като едно от тях ще е подземно. Ще разполага с 350 места. Предвидените средства за построяването са 12.4 млн. лв. без Данък добавена стойност. Фотоволтаичната система върху зали „ Младост “ ще коства 420 хиляди лв., а построяването на двете многофункционални зали с повърхност 325 и 450 квадрата в блокове Б и А ще коства близо 1.5 млн. лв.. Подмяна на осветлението в „ Конгресна “ е нужна във връзка семейството на Европейското състезание по волейбол през 2023 година и ще е за 480 хиляди лв.. Срокът за възвръщаемост на инвестицията е 10 години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР