Съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп -

...
Съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

САЩ зоват военните и централната банка във Венецуела да подкрепят Гуайдо

Съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп - Джон Болтън, прикани висшите военни във Венецуела да последват образеца на ген. Франсиско Янес от венецуелските военновъздушни сили и да поддържат самопровъзгласилия се за краткотраен президент Хуан Гуайдо.

" Още един венецуелски върховен боен признава законния президент на Венецуела. Съединени американски щати приканват всички венецуелски военни да последват образеца на ген. Янес и да пазят мирните протестиращи, подкрепящи демокрацията ", настоя Болтън в " Туитър ".

Той също по този начин прикани Централната банка на Венецуела да не сътрудничи с режима на президента Николас Мадуро. " Служителите на венецуелската централна банка и другите банкери в този момент би трябвало да одобряват прошка на президента Гуайдо, вместо да бъдат държани виновни за ограбването на благосъстоянието на страната ", посочи още съветникът на Тръмп.

По-рано Гуайдо, който е водач на опозицията и ръководител на венецуелския парламент, прикани военните в страната да изоставят държавното управление на Мадуро, откакто Мадуро прикани за предварителни парламентарни избори.

" Не желаеме просто да спрете да стреляте по протестиращите... Искаме да бъдете част от възобновяване на Венецуела ", акцентира Гуайдо.

Гуайдо сподели, че краткотрайното държавно управление, което той оглавява, ще се опита да подкрепи превозването на филантропична помощ в страната по море или през Колумбия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР