Съветникът на служебния министър Стефан Янев е имал достъп до

...
Съветникът на служебния министър Стефан Янев е имал достъп до
Коментари Харесай

ГЕРБ твърди, че съветник на премиера е имал достъп до софтуера на машините за вота

Съветникът на служебния министър Стефан Янев е имал достъп до софтуера на машините за вота, а това е отговорност на ЦИК. Искаме да знаем каква е била намесата му в изборния развой. Това обявиха на брифинг представители на ГЕРБ в централата на партията.

Според Дани Каназирева ЦИК е приела " методически инструкции ", които не включват броене на контролните разписки след края на изборния ден. Така, съгласно ГЕРБ, се унищожават самостоятелният цивилен и външният надзор.
 Борисов: В момента пипат машините, на 3 или на 5 гласа ще трансферират един на Трифонов Борисов: В момента " пипат " машините, на 3 или на 5 гласа ще трансферират един на Трифонов
Най-големите ми опасения се сбъднаха - признаха си, че са пипали кодовете на машините. Това не е ЦИК, а е ЦИРК. Гласовете, откраднати о...

" Проверки по време на броене не са планувани. Няма да има опция за разкриване на неточности, преди резултатите да бъдат оповестени ", съобщи Каназирева.

Утре представителите на ГЕРБ в ЦИК ще внесат предложение разписките от машините да бъдат преброявани и съпоставяни и като наличие. А специалисти на партията ще ревизират машините, с цел да се уверят, че са вярно конфигурирани. 

От ГЕРБ приканиха ЦИК да реши бюлетините да се броят като численост, а разписките - и като численост, и като наличие, както и да се съпоставят с резултатите от машинните протоколи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР