Съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк коментира

...
Съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк коментира
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Руската ракетна атака беше поздрав към китайския специален пратеник

Съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк разяснява снощната съветска офанзива с ракети и дронове против Киев, като означи, че по този метод Русия е " поздравила " китайския специфичен делегат по евразийските въпроси в украинската столица, заяви украинската организация УНИАН.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10479
В своя обява в " Туитър " Подоляк напомни, че тази нощ руснаците са изстреляли против Киев балистични и крилати ракети, както и ударни дронове. Съветникът дефинира нападението като осмия опит на " клана Путин " да нападна огромно Киев в границите на месец май.

Балістика+крилаті+дрони. Восьма травнева спроба «клану Путіна» масштабно атакувати Київ… І такий знущальний сміх із російським акцентом за кадром: «Правильно, не нужна Украине авиация и дальнобойные ракеты. Нам же легче их кошмарить»… І трохи згодом: «Крылато приветствуем…
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)
Подоляк също по този начин акцентира, че е време да се постави завършек на съветската експанзия против Украйна, като на страната му се дават нужните за това оръжия.

" Кинжално нулиране на Русия. Фалшива страна с доста ненужни мобилизации и фиктивни хиперзвукови ракети. Време е да я спрем – трябват ни само снаряди, ракети с отдалечен обхват и авиация. И воля. И да спрем да имаме вяра на митовете Руската федерация ", добави той.

Снощи Русия нападна Украйна с 18 ракети от разнообразни видове с въздушно, морско и наземно базиране. Всички те бяха свалени от украинските военни, показва УНИАН.

Новината, че Китай възнамерява да изпрати специфичен държавен представител в Украйна, бе обявена след телефонен диалог сред украинския и китайския водач на 26 април. Това беше първият им диалог след началото на пълномащабната съветска инвазия. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че диалогът е бил " дълъг и изчерпателен " и че са разискали постигането на мир в Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР