Съветникът на ръководителя на президентската канцелария в Киев Михаил Подоляк

...
Съветникът на ръководителя на президентската канцелария в Киев Михаил Подоляк
Коментари Харесай

Михаил Подоляк разкри дали ще бъде отстранен Валерий Залужни

Съветникът на ръководителя на президентската канцелария в Киев Михаил Подоляк увери, че " няма причина “ да се приказва за отстраняването на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) военачалник Валерий Залужни. Съответните мнения той направи в ефира на телемаратона и в отговор на поредност публикации на английското списание The Economist за политическите кавги в Киев, вследствие на които – съгласно изданието – президентът на Украйна Володимир Зеленски комуникира с някои командири на ВСУ, заобикаляйки Залужни, разясняват в редакцията на " Украинская истина “.

" Според мен неразбирателство е невероятно, тъй като целта е войната и има ясна вертикала, където президентът е висш главнокомандващ. Има и главнокомандващ, който е един тип изпълнителен шеф, който се занимава, извинете за терминологията, непосредствено с войната “, изясни Подоляк.

" Има и основен изпълнителен шеф - президентът на страната, който в границите на войната се занимава с редица други въпроси за обезпечаване на всичко належащо. Струва ми се, че е нелепост да се приказва за някакъв спор, изключително на политическа основа “, добави той.

Подоляк също означи, че сътрудниците евентуално гледат на изказванията за спора във военното управление с учудване.

По-рано The Economist написа публикация, съгласно която паралелно с мрачната действителност на окопната война, " политическото полесражение “ в Киев става все по-напрегнато, а Зеленски вижда съперник в лицето на Залужни.

В същото време, съгласно информация от източници на " Украинская истина “, Зеленски комуникира с някои командири на ВСУ, заобикаляйки Залужни, което не му разрешава да командва цялата войска.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР