Съветникът на президента Николай Копринков извършва чистка във вътрешното ведомство,

...
Съветникът на президента Николай Копринков извършва чистка във вътрешното ведомство,
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Съветник на Румен Радев кадрува в МВР

Съветникът на президента Николай Копринков прави чистка във вътрешното ведомство, а не вътрешният министър Иван Демерджиев. По негово разпореждане бе освободен Венцислав Кирчев от Национална полиция и на негово място бе комплициран Атанас Илков, станал прочут с провалената акция в Лясковец, при която Петко Стрелеца умъртви баретата Емил Шарков, настояват пред Lupа.bg източници от обкръжението на Румен Радев.

Копринков имал мераци Министерство на вътрешните работи шефовете да са живели и работили в Пловдив и покрайнините, защото самият той е от града под тепетата. Атанас Илков е от пазарджишкото село Величково и е бил зам.-шеф и началник на пловдивската полиция. Иван Демерджиев също е избиран по симптом местоживеене. Самият той най-малко 20 години работи като юрист в Пловдив.



„ Венцислав Кирчев бе човек на Рашков, по тази причина хората на Радев го махнаха “, настояват нашите източници. По думите им президентът се готви да ръководи дълго със служебни кабинети, по тази причина е оставил както Николай Копринков, по този начин и Димитър Стоянов, който стана длъжностен министър на защитата, да се обкръжават със свои хора. Интересен факт е, че двамата съветници на президента са в непрекъснат спор и точно по тази причина Румен Радев е дал опция на единия да кадрува в МО, а на другия в Министерство на вътрешните работи.

Копринков не е приключил школата в Министерство на вътрешните работи, нито е учил в полицейско учебно заведение. Той има бакалавърска степен по „ Физическо образование “ от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ през 2004 година По-късно приключва магистърска степен в три специалности: „ Управление на социално-педагогически действия с деца и юноши “ (2008 г.), „ Политики и тактики в обществената администрация “ (2008 г.) и „ Защита на информацията “ (2010 г.)

Въпреки това е назначен за консултант по вътрешна политика и гражданско общество на президента на с декрет № 51 от 23 януари 2017 година След това с декрет № 1 от 7 януари 2019 година е назначен за секретар по вътрешна политика и гражданско общество на президента. Във втория мандат на Румен Радев е назначен за секретар по вътрешна политика и гражданско общество с декрет № 16 от 22 януари 2022 година Преназначен е на длъжността секретар по вътрешна политика на президента с декрет № 99 от 30 март 2022 година

ТЕМА преди 49 минути 1025 преди 5 часа 678 преди 6 часа 538
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР