Съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност

...
Съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност
Коментари Харесай

Шефовете по сигурността на САЩ и Русия имаха 5-часова среща в Женева и...

Съветникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност и секретарят на Съвета по сигурността на РФ Николай Патрушев през днешния ден организираха 5-часова среща в Женева, предават информационните организации.

Те са разискали необятен кръг от въпроси на двустранните връзки и интернационалните проблеми, в това число нуклеарното неразпространение в подтекста на обстановката към Корейския полуостров и Иран, Договорът за ликвидирането на ракетите със междинен и дребен обхват и Договорът за по-нататъшното редуциране и ограничение на стратегическите нападатели оръжия.

Освен това те са се договорили за систематични контакти сред спецслужбите на двете страни, разисквано е било и разширението на военните контакти.

Окончателно заявление след края на договарянията не е подписано поради някои разминавания в позициите.
Съветникът по национална сигурност на американския президент Джон Болтън съобщи, че е предизвестил Москва за интервенция в междинните избори в Съединени американски щати през ноември, предава Reuters.

Болтън съобщи и че е повдигнал пред Патрушев въпроса за стягането на икономическите наказания върху Иран и добави, че дружно са обсъждали поетапното евакуиране на иранското наличие в Сирия.

„ Заявих ясно, че няма да толерираме интервенция (в изборите) през 2018 година и че сме готови да предприемем нужните стъпки, с цел да го предотвратим “, съобщи той по време на конференция след повече от пет часа диалози с съветския си сътрудник в Женева.

Николай Патрушев от своя страна изясни, че обобщаващ документ за диалозите не е бил подписан поради несъгласието на съветската страна с тази дефиниция.
" Американците желаеха в окончателното заявление да бъде вписано, че сме се намесвали в тяхните избори, а ние отхвърляме това. Това беше слабята тематика на разискванията. В отгово ние желаяме в документа да бъде включен пункт, за недопустимостта на намесата на Съединени американски щати във вътрешните работи на други страни. Тогава те споделиха, че въобще няма да подписват никакво заявление ", изясни Патрушев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР