Съвети относно правилното пране на дрехите можете да срещнете доста

...
Съвети относно правилното пране на дрехите можете да срещнете доста
Коментари Харесай

Как да перем сутиените правилно?

Съвети по отношение на вярното пране на облеклата можете да срещнете много из интернет пространството. Поради тази причина тук няма да ви съветваме по какъв начин да перете облеклата си, а ще насочим вниманието ви към вярното пране на сутиените, което е малко по-специфично.

- По предписание сутиените не се перат на пералня, а единствено на ръка. Изключение може да се направи само за така наречен спортни сутиени - тези, които наподобяват по-скоро като пай потник, направени са от по-специална материя и нямат по себе си нито дантели, нито банели или пък чашки.

Все отново постоянно следете какво написа на етикетите им, тъй като някои от тях разрешават пране в пералнята на към 30-40 градуса, а други единствено и само на ръка.

- Когато перете сутиени на ръка, е належащо да употребявате препарати, съобразени по отношение на цвета им. Белите и по-светлите сутиени се перат с препарат, предопределен за бяло пране, а цветните - с препарат за цветни.

Когато перете черни сутиени, е желателно за тях настрана да се снабдите с препарат за черни облекла, а в случай че не разполагате с подобен, то ги перете с препарат за цветно пране.

 Пране на черни сутиени

- При пране на сутиени на ръка, те би трябвало авансово да бъдат накиснати и по-късно усърдно изплакнати, като минават през най-малко 3-4 чисти води.

Ако не са добре изплакнати и по тях остане препарат за пране, това може да докара освен до захабяване на материята им, само че и да провокира алергична реакция или неспокойствие по кожата ви.

- При пране на сутиени на ръка може да употребявате и омекотител точно, с цел да смекчи материята и тя да не нервира кожата ви. Изплакването на сутиените от омекотителя още веднъж би трябвало да стане усърдно посредством употребявате на най-малко 3-4 чисти води.

- Понякога ние не разполагаме с задоволително време и решаваме да пуснем сутиените си дружно с останалите облекла в пералнята.

Както казахме, това въобще не е желателно, само че в случай че времето чак толкоз ви притиска, то наложително перете сутиените сложени в обособен текстилен плик, който е предопределен точно за пране в пералня.

Подобни пликове можете да намерите както в по-големите магазини за домашен използва, по този начин и постоянно в магазините вид За 1 левче.

Тяхното потребление е наложително, изключително в случай че сутиените ви са с банели, тъй като те могат да изпаднат от чашките си и да нанесат непоправими вреди върху пералнята ви. Надали желаете точно това да се случи.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР