Съветът за сигурност на ООН в сряда с огромно мнозинство

...
Съветът за сигурност на ООН в сряда с огромно мнозинство
Коментари Харесай

Съветът за сигурност към ООН отхвърли руска резолюция за Украйна, подкрепи я единствено Китай

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации в сряда с голямо болшинство отхвърли съветската филантропична резолюция за Украйна, заяви АП.

За да бъде признат документът, Русия се нуждаеше от най-малко девет гласа " за " в 15-членния Съвет за сигурност и без несъгласие от един от четирите други непрекъснати членове - Съединени американски щати, Англия, Франция и Китай. Действително страните не постановиха несъгласие, съобщи news.bg.

При гласуването Русия получи поддръжка единствено от своя съдружник Китай, а останалите 13 членове на съвета се въздържаха.

Резултатът демонстрира неуспеха на Москва да получи необятна поддръжка за интервенцията си Украйна, която отбелязва първи месец от началото си в четвъртък.

В същия ден Общото заседание стартира разглеждането на резолюция, направена от Украйна и страни от всички елементи на света, подкрепена от близо 100 народи, в която ясно се показва, че експанзията на Русия е виновна за влошаващата се филантропична обстановка. Асамблеята също беше подготвена да прегледа сходна резолюция на Южна Африка, която не загатва Русия.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи пред Съвета преди гласуването, че резолюцията не е политизирана, както другите филантропични резолюции на Съвета за сигурност и той изрично отхвърли изказванието на Съединени американски щати, че страната му няма право да показва такава резолюция. Той сподели, че съветският план ще бъде " значима практическа стъпка и значима рамка за напъните на филантропичните служащи ".

Посланикът на Съединени американски щати Линда Томас-Гринфийлд възрази, че Русия " се пробва да употребява този съвет, с цел да обезпечи прикритие за своите брутални дейности ".

" Наистина е безсъвестно Русия да има дързостта да предложи резолюция, с която да изиска от интернационалната общественост да позволи филантропична рецесия, която Русия сама сътвори, сподели тя. Русия не се интересува от влошаващите се филантропични условия. Ако беше по този начин, щеше да спре да води война. Русия е агресорът, нападателят, нашественикът, единствената страна в Украйна, ангажирана в акция на грубост против народа на Украйна и те желаят от нас да приемем резолюция, която не признава тяхната виновност. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР