Съветът за сигурност на ООН се очаква днес да обсъди

...
Съветът за сигурност на ООН се очаква днес да обсъди
Коментари Харесай

СС на ООН обсъжда искането за резолюция за прекратяване на огъня между Израел и Хамас

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се чака през днешния ден да разиска писмото на генералния секретар Антониу Гутериш, който настоя да бъде призната резолюция за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас ".

Обединените арабски емирства желаеха Съветът за сигурност да гласоподава още през днешния ден проекторезолюция, призоваваща за неотложно филантропично помирение в Ивицата Газа. Съветът ще изслуша генералния секретар на Организация на обединените нации, който акцентира, че " поддържането на интернационалния мир и сигурност " и предизвести, че може да възникне още по-лоша обстановка с епидемии и засилен напън за всеобщо разселване в прилежащи страни.

Съединените щати застъпват позицията, че на този стадий вероятно помирение би било в интерес на " Хамас ", оповестява БНР. Американският държавен секретар Антъни Блинкън обаче втвърди тона по отношение на Израел във връзка с отбраната на палестинските жители:

" Наистина има разминаване сред желанието да бъдат предпазени цивилните и действителните резултати, които виждаме на място ".

Пожари са обхванали доста здания в бежанския лагер Джабалия в северната част на Ивицата Газа в резултат на израелски бомбардировки. Израелски танкове си пробиват път към центъра на лагера, в който са намерили заслон 15 000 души.

От въоръженото крило на " Хамас " - бригадите Ал Касам, обявиха, че са осуетили опит на израелските специфични елементи да освободят пленник в Ивицата Газа, който е умрял при случая. Твърди се също, че има убити и ранени измежду израелските командоси.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР