Съветът за сигурност на ООН единодушно одобри нови санкции срещу

...
Съветът за сигурност на ООН единодушно одобри нови санкции срещу
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН прие нови санкции срещу Северна Корея

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо утвърди нови наказания против Северна Корея поради шестия й и най-мощен нуклеарен опит, оповестиха международните информационни организации.
Приетата резолюция бе гласувана в омекотен вид и не постанова цялостна възбрана върху вноса на петро л и ли заледяване на активите на държавното управление и водача Ким Чен-ун, както в началото искаше администрацията на американския президент Доналд Тръмп, отбелязва Асошиейтед прес.

Документът на Организация на обединените нации з абранява на страните членки да купуват севернокорейски текстил и постанова ембарго върху доставките за Северна Корея на полутечен газ и газов кондензат, лимитира износа на недопечен нефт за Пхенян до нивото от последните 12 месеца, а износа на рафинирани петролни артикули до 2 милиона барела годишно.

Пхенян заплаши Вашингтон „ с най-големи премеждия и болки “

На всички страни членки се не разрешава
също да издават нови разрешителни за работа на севернокорейски служащи. Заедно с износа на текстил това са двата съществени източника за доходи в твърда валута за Пхенян.

Резолюцията дава право на страните членки да и звършват в намерено море инспекции на плавателни съдов е , обвинени в нарушение на ембаргото против КНДР , съобщи ТАСС.
Документът съдържа и с анкции против някои структури на Корейската трудова партия, в това число против Централния й боен комитет и министъра на въоръжените сили Пак Йон-сик.

Това е деветата резолюция със наказания, която Съветът за сигурност приема единомислещо от 2006 година поради ракетната и нуклеарната стратегия на Пхенян, съобщи Ройтерс. Първоначалният текст, препоръчан от Съединени американски щати, предвиждаше по-сурови ограничения, само че Вашингтон одобри да смекчи глобите, с цел да обезпечи поддръжката на съдружниците на Пхенян - Пекин и Москва.

Тръмп: Употребата на военна мощ против Северна Корея не е нещо неизбежно

През 2016 година износът на текстил е бил второто по значимост експортно перо за Северна Корея и по данни на Южнокорейската организация за търговия и вложения е донесъл на Пхенян 756 милиона $. Почти 80 на 100 от износа на текстил е за Китай.

По-голямата част от петролните доставки за Пхенян са от Китай . Според неизвестен американски източник, представен от Ройтерс, КНДР внася към 4,5 милиона барела рафинирани петролни артикули годишно и 4 милиона барела недопечен нефт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР