Съветът за електронни медии (СЕМ) изрази позиция за разпространението на

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) изрази позиция за разпространението на
Коментари Харесай

СЕМ към медиите: Смущаващо е безкритичното разпространение на клип, унижаващ човек

Съветът за електронни медии (СЕМ) изрази позиция за разпространяването на клипа, в който момче със специфични потребности беше обществено унижено. Записът беше изработен в мол в Пловдив.

Във видеото вземат участие известни в обществената мрежа лица

" Съвет за електронни медии осъжда остро бруталното тъпчене на хуманността и откритата проява на безсърдечие към хора със специфични потребности. За Съвета е смущаващо безкритичното и необятно разпространяване на клип, унижаващ човешкото достолепие и безцеремонното тъпчене на положителните нрави.

Прокуратурата би трябвало да реши какви обвинявания ще бъдат повдигнати

Съвет за електронни медии моли към доставчиците на медийни услуги да не се трансформират в платформа за дискриминационни практики, както и за разпространение на лица, преследващи скандална популярност ", се споделя в събщение, публикувано до медиите.

Според Цветеслава Гълъбова при скандалния клип в Пловдив приказваме за психопати

Регулаторът е докладвал оповестеното от потребителите наличие на съответните платформи за шерване на видеоклипове YouTube, Фейсбук, TikTok, а към доставчиците на медийни услуги, вписани в Публичния указател на Съвет за електронни медии, популяризирали клипа в нарушаване на Закона за радиото и малкия екран, ще бъдат подхванати съответните административнонаказателни дейности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР