Съветът за електронни медии (СЕМ) е заличил регистрацията на Би

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) е заличил регистрацията на Би
Коментари Харесай

Съветът за електронни медии е заличил регистрацията на Би Ай Телевизия

Съветът за електронни медии (СЕМ) е заличил регистрацията на Би Ай Телевизия (Bulgarian International Television), откакто тя разгласи банкрут. Решението на медийния регулатор е било взето на съвещание на 29 май, заяви Клуб Z.

По-рано същият месец Софийски градски съд е оповестил малкия екран в неплатежоспособност. Магистратите взимат това решение защото сдружението дължи на чиновниците си 364 585 лв. и 20 стотинки, насъбрани за интервала 1 юли 2018 година - 28 февруари 2019 година Непогасените отговорности към снабдители за цялата предходна година пък са за над 400 000 лв..

Решението на Съвет за електронни медии е можело да бъде обжалвано в 14-дневен период, като досега не е известно дали това е направено.

Би Ай Ти (BIT) стартира да излъчва в България през есента на 2015 година, като планът беше управителен от Нери Терзиева. Собственици на канала в този миг бяха братята Павел и Румен Вълневи, които имат огромна мрежа за логистична и транспортна активност в Съединени американски щати, където живеят от години.

Тя бе ориентирана към българската емигрантска общественост в Съединени американски щати и останалите страни по света. Студиа на малкия екран имаше в Чикаго и в София.

Малко след старта в малкия екран стартира предаването на Сашо Диков - " Просто Диков ", който през 2017 година зае поста програмен шеф в медиата, направи промени в програмната скица, а част от публицистите от първичния екип напуснаха.

Телевизията смени собствеността си през февруари 2018 година. Бяха декларирани упоритости за рестартиране плана, като се сътвори първата телевизия от ново потомство в България, ориентирана към младата и дейна публика. Няколко дни след завършването на договорката бяха спрени всички лични излъчвания на Би Ай Телевизия. Малко по-късно програмният шеф на Би Ай Телевизия Сашо Диков разгласи, че напуща медията.

През март предходната година инспекцията по труда разгласи, че след постъпили сигнали на чиновници за забавени заплати е почнала инспекция в малкия екран. През август 2018 година Би Ай Телевизия спря да излъчва новинарските се излъчвания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР