Съветът за електронни медии (СЕМ) даде една седмица на генералния

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) даде една седмица на генералния
Коментари Харесай

СЕМ реши да маха шефа на БНР, ако той откаже оставка

Съветът за електронни медии (СЕМ) даде една седмица на генералния шеф на БНР Светослав Костов да подаде оставка, в противоположен случай регулаторът ще стартира процедура по предварително преустановяване на мандата му.

Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова заяви това в петък по време на съвещание, планувано поради гръмкия скандал в радиото с високомерен опит за налагане на цензура и невиждано прекъсване на стратегия " Хоризонт ". Само преди седмица членовете на регулатора обсъждаха същия проблем, само че тогава заключението им беше, че няма законово съображение за отстраняването на Костов.

Сега обаче очевидно са трансформирали мнението си. " Няма да е елементарно, знаете - законът не е еднопосочен ", сподели Владимирова, която обаче не отговори на многократните репортерски въпроси за какво Съвет за електронни медии непосредствено не пристъпи към процедурата по преустановяване на мандата.

Според Закона за радиото и малкия екран Съвет за електронни медии може да приключи мандата на генералния шеф, в случай че той " прави или позволява осъществяването от други лица на груби или систематични нарушавания на наредбите по отношение на правилата за реализиране на активността на радио- и телевизионните оператори ".

" Недопустимо е в ефира на БНР да звучи Let It Be в символ на митинг през 2019 година. Доверието на Съвет за електронни медии в управлението на БНР е изгубено. По-лошото е, че е изгубено и доверието на работещите в радиото ", сподели още Владимирова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР