Съветът за електронни медии покани ръководството на БНР на среща

...
Съветът за електронни медии покани ръководството на БНР на среща
Коментари Харесай

СЕМ покани ръководството на БНР на среща заради интервюто с Митрофанова

Съветът за електронни медии предложения управлението на БНР на среща поради взетото и неизлъчено изявление на съветския посланик у нас Елеонора Митрофанова. Тя би трябвало да се състои в 13 часа през днешния ден.

С тази покана към генералния шеф на БНР Милен Митев и управителния съвет на радиото стартира съвещанието на Съвет за електронни медии в 11 ч.

Пролет Велкова изясни, че ще пита за какво управлението на БНР позволи да бъде упреквано в зависимости. Тя напомни, че двукратно генералният шеф на БНР се е заел пред съвета, че ще вземе ограничения по този начин, че в това предаване с този водещ (има се поради " Политически НЕкоректно " и водещия му Петър Волгин) да бъдат спазвани етичните стандарти и Закона за радиото и малкия екран. Според Велкова нищо не се е трансформирало и има систематични нарушавания от страна на предаването.

Габриела Наплатанова изясни, че България не е прекъснала дипломатическите си връзки с Руската федерация и не пречи да има изявление с нейния дипломат. Тя ще пита управлението на БНР какво е имало в наличието на изявлението, с цел да бъде отхвърлено то с такава решителност. Както и дали има сходни проблеми в други страни в Европа с изявленията на съветски посланици.

Соня Момчилова, ръководител на Съвет за електронни медии, отговори, че има излъчени доста сходни изявленията. Галина Георгиева изясни, че изцяло се солидаризира с позицията на Комисията за журналистическа нравственос.

Според мнението на комисията професионалното саморегулиране на медиите не е цензура, нито демонстрация на автоцензура, а ефикасна гаранция за качеството и професионализма на медийните услуги. Интервютата с посланици не са неразрешени, изключително когато служат за цялостно и обективно даване на информация, написа " 24 часа ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР