Съветът за електронни медии даде днес срок до края на

...
Съветът за електронни медии даде днес срок до края на
Коментари Харесай

СЕМ даде срок на шефа на БНР да подаде оставка до края на идната седмица

Съветът за електронни медии даде през днешния ден период до края на идната седмица генералният шеф на БНР Светослав Костов да си подаде оставката. Ако това не се случи, в седмицата сред 7 и 11 октомври ще има ново съвещание на медийния регулатор, на което ще бъде задвижена процедура за предварително преустановяване на мандата му.

Решението за това бе признато единомислещо от Съвет за електронни медии с 4 гласа „ за “, на съвещанието не участва Бетина Жотева.

„ Кризата в Радиото е невиждана, подозренията за напън и ограничение на независимост на словото са неприемливи. Давам си ясна сметка, че ние сме на прага, към този момент в предизборна акция, което усложнява обстановката. Не може обаче в ефира на БНР през 2019 година да звучи Let it be в символ на митинг против управлението на Националното радио. Споменах го и предишния път, ще го кажа и в този момент: Доверието, явно, на Съвет за електронни медии в неговото управление е изгубено. По-лошото обаче е, че е изгубено доверието на работещите в БНР в неговото управление и няколко пъти говорихме тук за вдишване на отговорност. Поемане на отговорност се поема по един-единствен метод с оставка, и аз чакам генералният шеф на БНР да поеме своята отговорност по този метод. Това е и моят апел към него “, съобщи ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР