Съветът за електронни медии да помисли дали да не бъде

...
Съветът за електронни медии да помисли дали да не бъде
Коментари Харесай

Тошко Йорданов иска СЕМ предварително да прекрати мандата на Кошлуков, обвинява го в документна измама

Съветът за електронни медии да намерения дали да не бъде преустановен предварително мандатът на генералния шеф на Българската национална телевизия Емил Кошлуков изиска ръководителят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов.

Той връчи на членовете на регулатора спомагателна информация за стажа на Кошлуков като програмен шеф на телевизия „ Алфа “ за интервала януари-юни 2017-а година:

„ Случаят с възможното му програмно директорстване в ТВ „ Алфа “ – дата на подписване е 3 януари 2017 година, а в Национална агенция за приходите договорът е отишъл на 23.06.2017 година Според мен е хубаво да помислите и да ревизирате, тъй като това подухва на подозрение, че този контракт е подписан със задна дата. Вие не сте си създали труда тогава, когато Кошлуков аплайваше, да ревизирате тези неща и да изискате другата нужна информация от „ Алфа “. Ако това е по този начин, то дори отива на документална машинация. Ще ви дава от Национална агенция за приходите информацията публично “.

„ Ние сме призвани да следваме Закона за радио и телевизия. Господин Кошлуков е подписал декларация, която удостоверява истинността на обстоятелствата и на документите, които ни дава. Разбира се, ще се срещнем с това, което в този момент ни беше връчено с досието. Иначе мога само да предсказвам, като Вас, какви са подбудите “, отговори Соня Момчилова от СЕМ
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР