Съветът за безопасност на транспорта в ЕС обмисля въвеждането на

...
Съветът за безопасност на транспорта в ЕС обмисля въвеждането на
Коментари Харесай

Новите коли в ЕС получават ограничител на газта

Съветът за сигурност на превоза в Европейски Съюз обмисля въвеждането на устройство във всички нови коли на пазара, което ще пречи на превишаването на скоростта. Системата към момента се създава и няма публично име, като нейната задача ще бъде да усили сигурността на пътя, оповестява BBC.
Новата технологии ще блокира педала на газта на автомобила при положение на превишаване на посоченото ограничаване на скоростта. Ако е нужно ускоряване при положение, че водачът бърза или лимитът е по-висок, то индивидът зад кормилото ще би трябвало да натисне газта и блокировката ще се изключи. Това обаче ще бъде изцяло осъзнато деяние от страна на лидера, което значи, че той е наясно какво прави и надлежно ще бъде по-внимателен.
 Шофьор на Ford Focus бе санкциониран за скорост от над 700 км/ч Шофьор на Ford Focus бе санкциониран за скорост от над 700 км/ч
Шофьорка на Ford Focus получи сериозна санкция в Италия, откакто беше засечен да се движи със 703 км/ч. Поне толкоз показваше полицейс...
Според специалисти, въвеждането на сходно устройство е по-скоро рисково, в сравнение с потребно, защото в доста случаи бавното придвижване на пътя е причина за съществени произшествия. Например, в случай че на водач му се наложи да подаде газ, с цел да избегне конфликт, то системата няма да му разреши да го направи незабавно, а ще се задейства след няколко секунди, което може да бъде съдбовно.
Европейските производители реагираха с различно предложение - системата първо да предизвестява със светеща лампичка на приборния панел, по-късно със звуков сигнал и най-после с трептене на педала. И едвам най-после да се задейства ограничител на скоростта. От Съвета за сигурност на пътя обаче смятат, че тази система единствено ще нервира водачите и те ще я изключват незабавно след покупката на автомобила.
Въпреки някои противоречиви елементи към системата и нейното внедряване, множеството специалисти считат, че водачите просто няма да имат различен избор и ще я одобряват. Това към този момент стана факт с други функционалности, които в началото бяха отричани, само че по-късно се постановиха и множеството хора ги употребяват, без да се замислят.
" Ежегодно по пътищата в съдебна експертиза умират над 25 000 индивида, тъй че въвеждането на ограничител на скоростта ще избави живота на доста хора и ще стане най огромната иновация в автомобилната промишленост след появяването на защитния колан ", безапелационен е комисарят по вътрешни пазари и услужи Елжбета Бенковска.
 Volvo покачва сигурността на дамите в автомобила Volvo покачва сигурността на дамите в автомобила
Шведският производител Volvo продължава да развива световната си тактика за повишаане на сигурността на колите си E.V.A. (Equ...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР