Съветът по гражданството при Министерството на правосъдието е установил нови

...
Съветът по гражданството при Министерството на правосъдието е установил нови
Коментари Харесай

Зарков сигнализира за още фалшиви документи на кандидати за българско гражданство

Съветът по поданството при Министерството на правораздаването е открил нови случаи на подадени фалшифицирани публични документи , с които се удостоверява съображение за български генезис на претенденти за поданство.

Част от показаните подправени документи за вписана българска националност на прогресивен родственик са открити посредством инспекция на Министерството на външните работи. При друга група претенденти за българско поданство въз основата на натурализация експертни информации на Националния институт по криминалистика към Министерство на вътрешните работи са открили неистинен или подправени документи, оповестиха от правосъдното министерство.

Кандидатите са подали персонално молбата за натурализация, дружно с нормативно изискваните документи според член 29, алинея 1 от Закона за българското поданство. Подправените публични документи са употребявани за придобиване на българско поданство при извънредно облекчените условия на член 15, алинея 1, т. 1 от Закона за българското поданство, планувани за лицата от български генезис.

Сигнал за нарушаванията е изпратен от служебния министър на правораздаването Крум Зарков до прокуратурата за преценка за съществуване на закононарушения по член 308 и/или член 316 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че сигнал за аналогични нарушавания от правосъдното министерство и на 5 май.
 Радев разиска политиката за даване на поданство за сънародниците ни зад граница
Радев разиска политиката за даване на поданство за сънародниците ни зад граница

Участниците в срещата се сплотиха по тематиката, че сегашната процедура има потребност да се промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР