Съветът на ООН по правата на човека в четвъртък гласува

...
Съветът на ООН по правата на човека в четвъртък гласува
Коментари Харесай

ООН разследва репресиите срещу протестиращите в Иран

Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида в четвъртък гласоподава за нова проверяваща задача, която да се занимава с потушаването на всеобщите антиправителствени митинги в Иран, които раздрусаха страната от септември насам, оповестяват от БиБиСи.

Предложението бе признато с 25 гласа " за ", 6 " срещу " и 16 " въздържал се ".

Главната цел на следствието е да се потърси отговорност от отговорните за злоупотребите, с което да изпрати и обръщение в поддръжка на дамите в Иран.

Иран дефинира апелите за задачата като нахален политически трик.

Неприемливо е повече от 300 души да бъдат убити и 14 000 други задържани през последните девет седмици, показва ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк, който дефинира

Тюрк упрекна иранските сили за сигурност, че не зачитат интернационалните правила, употребявайки бойни патрони, птичи сачми, сълзотворен газ и палки против невъоръжени стачкуващи и инцидентни минувачи, които не съставляват опасност за живота.

Припомняме водените от дами митинги избухнаха която бе арестувана от моралната полиция за нарушение на строгите правила на Иран за хиджаби или забрадки.
 Съединени американски щати желаят правдивост за иранката, умряла след арест от морална полиция
Съединени американски щати желаят правдивост за иранката, умряла след арест от морална полиция

Официалното пояснение е, че сърдечен проблем е довел до гибелта на дамата

Оттогава митингите са се популяризирали допълнително от 150 града и 140 университета във всичките 31 провинции на страната и се считат за едно от най-сериозните провокации пред Ислямската република след революцията от 1979 година

По думите на сътрудник на BBC е малко евентуално държавното управление на Иран да допусне проверяващия екип в страната. Въпреки това следствията на Организация на обединените нации в Сирия и Мианмар са сполучливо извършени и отдалечено, прибавя още тя.

" Ако през днешния ден не съберем доказателствата, в случай че не подкрепим тази резолюция, справедливостта в никакъв случай няма да стигне до жертвите, показва немският външен министър Аналена Бербок.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР