Съветът на Европейския съюз на ниво външни министри ще вземе

...
Съветът на Европейския съюз на ниво външни министри ще вземе
Коментари Харесай

ЕС ще стартира мисия за обучение на 15 000 украински войници

Съветът на Европейския съюз на равнище външни министри ще вземе решение в границите на деня за стартирането на задача за образование на 15 000 украински бойци. Министрите ще обсъдят и по-строги наказания против Иран " за потушаване на вълненията ", ще обсъдят обстановката на Балканите и външнополитическото измерение на Международната конференция на Организация на обединените нации за климата, предава ТАСС.

Източник от Европейската външна работа съобщи пред кореспонденти в петък, че Съветът на Европейски Съюз " ще вземе публично решение за пускане на задача в поддръжка на [Украйна] и за процедурата за нейното финансиране ". Мисията ще се назовава EUMAM Ukraine (Мисия за военна помощ на Европейски Съюз за Украйна), цитира Агенция " Фокус ".

Решението за основаването на задачата бе взето преди месец, на 17 октомври. Както заяви тогава Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, задачата би трябвало да обезпечи образование на 15 000 военни, предопределена е за 24 месеца, като за потребностите ще би трябвало да се отделят 106,7 млн евро.

Според външната работа на Европейски Съюз задачата ще обезпечи " самостоятелно, групово и особено образование за въоръжените сили на Украйна и частите за териториална защита ". Тя също по този начин ще обезпечи координацията на напъните на обособените страни от Европейски Съюз, които ще образоват украинските военни за осъществяване на военни интервенции против Русия на двустранна основа.

Предполага се, че подготвителните бази на Европейски Съюз за въоръжените сили на Украйна ще бъдат ситуирани на територията на Германия и Полша, също така се преглежда опцията за присъединение на други страни към образованието на бойни формирования.

Министрите също имат намерение да одобрят спомагателни наказания против Иран " за дейностите на управляващите за потушаване на митингите в тази страна "

Към момента Европейски Съюз е наложил наказания против 11 физически и четири юридически лица на Иран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР